Zabos-maglisztes kelt zsemle
Mostanában azzal kísérletezgetek, hogy a család részére sütött kelt pékárukba egyre nagyobb arányban különféle magliszteket csempészek. Nyilván óvatosan járok el, mert nem szeretném sem elrontani a végtermékeket, sem pedig elrettenteni őket a későbbiekre nézve, de az eddigi eredmények biztatóak, mert kifejezetten finom ízeket sikerült összehozni. Az alábbi zsemlék nem csak mutatósak, de finomak is lettek és az állaguk is elégedettséggel töltött el. :))
Zabos-maglisztes kelt zsemle
Hozzávalók:
20 dkg Cocomas krém/natúr joghurt
2 dl víz
2 dkg (2 ek) olívaolaj
1 tk só
csipet cukor
5 dkg lenmagliszt
3 dkg napraforgóbél liszt
15 dkg zabpehely
25 dkg tk. zabliszt
2,5 dkg instant élesztő
A kenyérsütő üstjébe rakosgatjuk a hozzávalókat a szokott módon (vagyis folyékony alulra, rá a szilárd), a liszteket szitálva. Dagasztottam a géppel, majd lekapcsoltam és a tészta egy egész éjszakán át kelt.
Reggel lisztes kézzel gombócokat formáltam belőle, lekentem tojássárgával és megszórtam szezámmaggal.
Majd kisütöttem és a csemeték ehették a frissen sült zsömit reggelire.
Zabos-maglisztes kelt zsemle
Hozzávalók:
20 dkg Cocomas krém/natúr joghurt
2 dl víz
2 dkg (2 ek) olívaolaj
1 tk só
csipet cukor
5 dkg lenmagliszt
3 dkg napraforgóbél liszt
15 dkg zabpehely
25 dkg tk. zabliszt
2,5 dkg instant élesztő
A kenyérsütő üstjébe rakosgatjuk a hozzávalókat a szokott módon (vagyis folyékony alulra, rá a szilárd), a liszteket szitálva. Dagasztottam a géppel, majd lekapcsoltam és a tészta egy egész éjszakán át kelt.
Reggel lisztes kézzel gombócokat formáltam belőle, lekentem tojássárgával és megszórtam szezámmaggal.
Majd kisütöttem és a csemeték ehették a frissen sült zsömit reggelire.
Megjegyzések
Koncsek Kriszta
Face csoportok :)