Ahelyett, hogy tobzódnék...

..az új munkahelyem és -rendem révén rám szakadt több szabadidőben, és igyekeznék azt olyan hasznos tevékenységekre fordítani, mint a ház apró lépésekben történő kitakarítása, különös tekintettel a játékok kiselejtezésére rendbetételére, a futás újbóli beépítése ésatöbbi, nos ehelyett nyomom az ágyat (illetve ma már a széket, míg a tegnapi napon kizárólag vízszintesen tudtam létezni, ma már ülve is megy), idén már másodjára tepert le a közösségi hasmenős-gyomorgörcsős-lázas vírus (egyelőre csak engem és nem bánnám, ha ez így is maradna), közben pedig az aktuális problematikáink megoldásain elmélkedem.

1: Kata és az ő begipszelt keze egyre inkább stresszeli a maximalista anyját. No, a leányzóval nincs semmi gond, tökéletesen és hamar alkalmazkodott a helyzethez. A jövendő nagy színsznőjeként a történtek napján és utána még eljátszotta a nagy halált, de miután bejött a jóslatom, miszerint ő lesz a sztár az osztályban a gipszes kezével, azonnal a helyzet magaslatára állt, rögtön megtanult bal kézzel enni, díszkíséretben intézi a suliban a mosdót, szóval tényleg nem lehet egy szavam sem rá. Sőt, a jó hír az, hogy a múlt pénteki röntgen után az orvossal egy kompromisszumos döntésre jutottunk: nem lesz menet közben gipszcsere, viszont a tervezetthez képest egy héttel korábban, a jövő hét pénteken végleg leveszi róla a gipszet, vagyis összességében 3 hétig lesz rajta. Ez önmagában nagyon jó hír, a háziorvos is ezt prognosztizálta, de ahogy haladnak a tananyaggal, egyre inkább kétségbe esek, hogyan fogjuk magunkat utolérni. Már jócskán írogatnak, igaz, még csak a betűelemeket, de kb. azok végére érnak, mire leveszik a gipszet róla. És még azt sem tudjuk, utána mikortól tud majd rendesen írni, ceruzát fogni. Annanéni szerint rögtön tud majd, másik orvos szerint egy ideig kevésbé. A sportól nem is beszélve...

2. Ha már iskola, akkor Bence: nála is gondok vannak, más jellegűek, erről majd egy külön posztban írok. Az ő fejsebe gyönyörűen begyógyult, vasárnap szabadítottuk meg a kötéstől, olyannyira szép a heg, hogy a héten már focizni is elengedtük.

3. Legkisebbünkről még nem is ejtettem szót, pedig már korábban is kellett volna, megérdemli: ez a 3.hete nagy óvódásként és újfent melléfogtam szülőként, legalábbis ami az ő ovis beszokásra vonatkozó prognózist illeti: azt kell mondjam, zökkenőmentesen átszokott. Két reggelen volt némi sírás, utána pár napig a délutáni ébredéskor anyátlanodott el, akkor ha nem értem oda ébredésig, volt nemulass, majd megbeszéltük, hogy uzsonna után rögtön ott leszek és úgy tűnik, elfogadta. Egy dologhoz ragaszkodik: nem hajlandó lábon bemenni a csoportszobába, kézből kézbe kell adni. De ez legyen a legnagyobb bajunk.

4. Ami pedig az új munkahelyemet illeti: megfizethetetlen az a szabadság, amit nyújt, pláne így a 3 gyerek mellett. Elég zöldfülű vagyok még, mert azokkal a területekkel a gyakorlatban még nem foglalkoztam, de igyekszem beletanulni.


Megjegyzések

kikocs üzenete…
megkérdezhetem, hogy mit csinálsz most? Ha van link, akkor jó az is, lehet, hogy olvastam is, csak elfelejtettem. De most már nagyon érdekel :)
Rékáék osztályában is eltört egy kislány keze, most hétvégén esett le a fáról :) Gondoltam rátok :) De ott sem lesz gond, nálatok sem!
Dia üzenete…
Kikocs: a szakmámban dolgozom (jog)továbbra is, csak egy naggyon családbarát munkahelyen és a főnököm is az:) Vagyis a saját "cégünkben".

Népszerű bejegyzések