Dióhéjban a szünidő első feléről

Volt egy ballagásunk. Húgom fejezte be általános iskolai tanulmányait, hogy most egy gimnáziumban folytassa a hogyan továbbon történő dilemmázást.A sulis búcsúztatást egy dínom-dánom követte, amin igen jól éreztük magunkat.
Néhány tábort is látogattak a gyerkőcök. Voltak egy hetes napközis jellegű angoltáborban, majd Bence - a tavalyi nyárhoz hasonlóan - 7 napot töltött az iskola bükkösdi táborában, pontosabban itt gyakorlatilag csak aludtak, viszont a környéket bejárták. Ez most elég ambivalensre sikerült, annak ellenére, hogy egy kisebbfajta osztálykirándulásként is felfogható volt, lévén a közel 30 gyerekből mintegy 15 az ő osztályukból volt.Ott voltak a haverjai, mégsem érezte felhőtlenül magát, honvágya volt, többször konfliktusba is keveredett a barátaival. Kíváncsian várom a jövő évet, akar-e majd menni, a húgával együtt, aki most igencsak sérelmezte, hogy őt még nem engedtük világot látni.
Zsomborunk június 22-ig élvezte az ovi vendégszeretetét, de azóta - velem együtt - ő is itthon erősíti az addig csak kéttagú csapatot. Dodókánk hozza a formáját, pontosabban a bő 2 éves korában felfedett valódi énjét, nap, mint nap próbára teszi valamennyiünk türelmét, amit a nagytesók is egyre nehezebben tolerálnak, és aminek hangot is adnak, ha már több kettőnél. Én a bennem felgyülemlő feszültséget egy viszonylag újkeletű szenvedélyem segítségével próbálom levezetni, nevezetesen én, az antisportnő, néhány hónapja rendszeresen edzek, maximalista mivoltomból adódóan most már ezt a tevékenységet is tökélyre fejlesztettem túlzásba vittem és heti minimum 5, de sokszor 6 alkalommal, legalább 45 percet mozgok. Kezdetben csak futottam itthon, egy ideje viszont ezt tornával kombinálom, és a stresszoldó hatásán túlmenően egyéb kellemes és látványos következményekkel jár eme őrületem. A sport kedvező hatásait egészen a mai napig Kata is rendszeresen élvezhette, ugyanis hallgatólagosan úgy áll a dolog, hogy az őszi versenyén indulni fog és erre keményen készülnek, ami a heti 5 alkalmat jelenti sok esetben. A napokban már éreztem rajta, hogy ez sok, hiszen csak az első nyaralásunk 1 hete maradt ki, de Kriszti edző ma bő 1 hónapra pihenőre küldte őket, még ha nem is feltétlen önszántából, hanem egy halaszthatatlan műtétje miatt. Folytatás valamikor augusztus közepén, ami viszont bizonyos, hogy iskolaidőben nem fogom engedni a heti 2-nél több edzést.
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések