Karácsonyi meglepetések a legkisebbünknek

Ő még maradéktalanul hisz a Mikulásban, az ajándékot hozó Kisjézusban, tudom, ebben a témában is nagyon megoszlanak a szülői álláspontok, nálunk van, volt és lesz, így döntöttünk. Ebben megerősített az is, hogy Bence "felvilágosulása" mennyire természetes, zökkenőmentes volt, egy pillanatig nem érződött, hogy a rideg valóság csalódást, szomorúságot okozott volna neki vagy becsapva érezte volna magát. És mára az ajándékok kitalálásában, beszerzésében, elrejtésében ő a legnagyobb cinkosom, aki megbízhatóan, egy pillanatnyi megingás nélkül tartja a titkot.:))

 Na szóval, közeledik az év számomra legszebb ünnepe, ami természetesen számunkra sem csak és kizárólag a materiális javakról szól, de az igazán vágyott ajándékok is hozzátartoznak az ünnep kerekségéhez. Várjuk, készülődünk, alkotunk, amennyire a szűkre szabott időnkből kitelik, igyekszünk befelé is fordulni, de ez most valahogy tényleg nehéz, annyi tennivaló, rohannivaló van az életünkben. De nem adom fel.

 Zsomborunk igazán szeszélyes 4 és fél éves, még ma is rá tudok csodálkozni, hogy ez a 2 éves koráig oly tüneményes, csendes kisfiú micsoda ördöggé tudott válni. Nem könnyű vele, bizonyára az én türelmem is végesebb, na meg a két kisiskolás mellett annyira nehéz csak vele lenni, vele játszani, ő pedig a ráfigyelést mindenféle módon igyekszik kiprovokálni.Kedvenc itthoni tevékenysége a nagyobb testvérekkel való szórakozás, mindenekfelett azok szívatása,de ha egyedül van otthon, meglepően jól fel tudja találni magát.

Nagy szívfájdalmamra rajzolni nem szeret, festeni nagy ritkán szeretne, ollót még alig fogott a kezébe, ami előrevetíti majdani fényes pályafutását az iskolai külalak értékelések terén, ráadásul kétkezes, amitől a frász kerülgeti a tudatos anyját, de ez egy másik bejegyzés témája lehetne.

Ezen tevékenységek helyett nagy járgányista, itt viszont felfedezhető nem is kevés kreativitás (és kényszeresség :D), épít,sorbaállít, elrendez stb. Nagy kedvencei továbbra is a duplo járgányok, de már a legokkal is eljátszik. Ennek ismeretében kapja meg az állatkerti furgont, ez még hiányzik a járműparkból.
Ha már állatok és járgányok, nagyon megtetszett ez a szintén duplo fotós szafari, ez is a fa alá fog kerülni.
Esténként követeli a fürdés utáni, mesélés előtti játékot az ágyban, ami hol a Logico-t, hol a LÜK-öt, hol egyéb, de hasonló jellegű oktató-fejlesztő játékokat szokott jelenteni. Ezen készlet bővítését fogja szolgálni a Memokör
az S~Match
a Reflexx
és a Zingo számolós változata




 És persze az elmaradhatatlan könyvek: az olvasás, mesélés iránti érdeklődés továbbra is megvan, sőt, csak fokozódott, olyannyira, hogy bár az olvasás megvonásával soha nem büntettem, mégis a jelentőségét jelzi, hogy ha valami rossz fát tesz a tűzre, rögtön megkérdezi, hogy "ugye olvasunk este?" Tekintélyes könyvállományt tudhatnak magukénak, mivel továbbra is szeretem inkább megvenni őket, így a könyvtárból kölcsönzés marad az iskolára. Éppen azért, mert év közben is folyamatosan töltjük a polcot, és mert a nagyok már sok jó könyvet megkaptak korábban, nem könnyű neki választani, de azért találtam néhány gyöngyszemet.

Amik biztosan a fa alatt lesznek:

  ABC Lakópark
A hintarabló
Thomas-Négy évszak meséi
A láthatatlanná vált királyfi
Volt egyszer egy
Cókmók, a morgolódó szekrénymanó

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések