Költészeti napi szavalás

Kicsi lakóhelyemen ebben az évben - a tavalyi debütálás után - másodjára rendezték meg a fenti esemény apropóján a 24 órás versfolyamot. Az előző évben valami okból kifolyólag lemaradtunk róla, de idén Péter és néhány közvetlen kollégája megint felkérést kapott, hogy a 24 órából 30 percnek legyenek a házigazdái. Ezúttal éltünk vele és semmi nem tudott visszatartani tőle, hogy jelen legyünk.

Mivel egy nagyobb társaságról van szó, nem kis logisztika kellett, mire ki tudtuk választani azt a fél órát, ami mindenkinek megfelelt, végül 10-én este 19 órától léptünk mi színre. Pontosabban tőlünk csak a két nagyobb lurkó, ők képviselték kicsiny családunkat, nagyon ügyesen egyébként.

Bence Karinthy Frigyes Így írtok ti című művéhez (Ady Endre: Törpefejűek) nyúlt, némi apai ráhatás következtében, míg Kata - evidens módon - azzal a verssel készült, amivel második lett a néhány nappal azelőtti iskolai versenyen (Juhász Magda: Hová lett az ellenőrző). Mindkettőre iszonyú büszkék vagyunk, mert bátran, szépen előadták a választott költeményt, sőt Kata később "felkérést" kapott a helyi színház egyik művészétől, hogy hamarosan csatlakozzon a társulathoz. :))

Utána pedig, bár hétköznap volt, így a mi esetünkben nem volt akkora ereszdelahajam, elmentünk testületileg vacsorázni. Mindenki finomakat evett, mármint majdnem mindenki: mert én egy hős (és lúzer) vagyok. :-D












Megjegyzések

Népszerű bejegyzések