Céklatócsni
Köret volt, kókusztejben sült fűszeres csirkemell falatkák mellé. Egyszerű, gyors, egészséges, könnyű étel. És szép a színe. :)
Céklatócsni
Hozzávalók:
20-25 dkg főtt cékla
só, bors, kakukkfű ízlés szerint
1 tojás
1 púpozott ek lenmagliszt
1 csapott ek útifű maghéj
A puhára főzött céklát pépesítjük, majd alaposan kikeverjük a többi hozzávalóval. Lehet gazdagítani magvakkal, akár belekeverve, akár a tetejére szórva, nekem most ez elmaradt.
Kanállal korongokat szaggatunk egy sütőpapírra, jól lelapítjuk, majd pirulásig sütjük 170 fokos sütőben.
Céklatócsni
Hozzávalók:
20-25 dkg főtt cékla
só, bors, kakukkfű ízlés szerint
1 tojás
1 púpozott ek lenmagliszt
1 csapott ek útifű maghéj
A puhára főzött céklát pépesítjük, majd alaposan kikeverjük a többi hozzávalóval. Lehet gazdagítani magvakkal, akár belekeverve, akár a tetejére szórva, nekem most ez elmaradt.
Kanállal korongokat szaggatunk egy sütőpapírra, jól lelapítjuk, majd pirulásig sütjük 170 fokos sütőben.
Megjegyzések
Nagyon jók a receptek! Kérdésem az lenne, hogy az útifű maghéj muszáj ebbe a céklásba?