Chia magos bucik

Utazási kellék :D, finom szendvicsek készültek belőle.

Hozzávalók 8 darab, kb. 8-10 cm-es bucihoz
15 dkg langyos víz
1 tojás sárgája (csak mert maradt valamiből, ergo kihagyható)
10 dkg natúr joghurt
1 tk só
csipet aszkorbinsav
csipet cukor (elmaradhat)
6 dkg kölesliszt
10 dkg zabpehely
15 dkg tk. zab-vagy tönkölyliszt
10 dkg DW Zero 6 liszt
1 ek chia mag
1 csomag szárított élesztő

Ebben a sorrendben kenyérsütőgép üstjébe vagy dagasztógépbe pakoljuk a hozzávalókat és alaposan begyúrjuk, dagasztjuk a tésztát. Legalább a duplájára kelesztjük langyos helyen, letakarva, majd átgyúrjuk, 8 egyforma darabra osztjuk és egyenként ovális/téglalap alakú bucikat formázunk belőle, tetejüket bevagdossuk.

Ismét letakarva pihentetjük 30-60 percet, közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, benne egy vízzel töltött kerámia edénykével (nálam így sül mindenféle kelt cucc).

A megkelt bucikat a sütőbe toljuk és készre sütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések