Tojásmentes sütőtökbrownie

Tej-, glutén-, cukor-és tojásmentes, csokis krémes brownie, melyben a maradék sült sütőtök került felhasználásra.

Sütőtökös brownie

Hozzávalók:
1,,5 dkg lenmag (vagy pehely)
5 dkg langyos víz

20 dkg sült sütőtökpüré
20 dkg mandulatej (vagy más növényi tej)
2,5-3 dkg DW 1:4 édesítő
csipet só
10 dkg paleolit csokoládé
fél tk. szódabikarbóna
1 tk vanília aroma
3 dkg nyílgyökérliszt
2 dkg zsírtalanított kókuszliszt
2 dkg zsírszegény kakaópor

1 dl mandulatej
1 tk zsírszegény kakaópor

A lenmagból a langyos víz hozzáadásával ún. lenmagtojást készítünk, vagyis kb. 10 percig állni hagyjuk összekeverve, amíg kissé bezselésedik.

Az 1 dl mandulatej és 1 tk kakaó kivételével a többi alkotót alaposan kikeverjük akként, hogy előbb a nedves hozzávalókat, majd hozzáadjuk a száraz alkotókat, végül a lenmagtojást.

A masszát kisebb méretű tepsibe borítjuk, amit előzőleg kiolajozunk.

A kimaradt mandulatejet langyosítjuk, elkeverjük benne a kakaóport és egyenletesen rálocsoljuk a tésztára.

180-190 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük, majd teljesen kihűtjük. Hidegen is krémes-lágy.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/       




Az egész adag tápanyagtartalma:
- 885 kalória
- 26 gramm fehérje
- 107 gramm ch
- 58 gramm zsír

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések