Tepertős korongok
Lisztkeverékes tepertős pogácsaféle, ami inkább korongra sikerült és nagyon ropogósra. És szerintem nagyon finomra.
Tepertős pogácsa
Hozzávalók 50
darabhoz
5 dkg mangalicazsír (vagy sertés, vagy kókusz…)
1 tojás
1,5 dl víz
20 dkg Szafi Fitt sütőliszt
5 dkg Szafi Fitt tápióka liszt
1 mk őrölt kömény
10 dkg mangalica tepertőkrém
A tepertőkrém kivételével a hozzávalókból ruganyos tésztát
gyúrunk, amit célszerű hidegben pihentetni a könnyebb kezelhetőség érdekében.
Utána sütőpapírral, kevés lisztet alátéve kinyújtjuk, megkenjük a tepertővel, összehajtogatjuk, majd újra kinyújtva már szaggatjuk is a pogácsákat.
Utána sütőpapírral, kevés lisztet alátéve kinyújtjuk, megkenjük a tepertővel, összehajtogatjuk, majd újra kinyújtva már szaggatjuk is a pogácsákat.
Lekenjük felvert egész tojással, sütőpapíros tepsiben 180
fokon 23-25 perc alatt sülnek meg.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
Megjegyzések