Kétszínű briós

Mostanában jóval kevesebb péktermék utánzatot sütöttem, így nyilván a lisztféléket is kevésszer használtam. Ám most kísérleteztem, ezúttal egy briósra esett a választásom, NoCarb rostlisztből.

Szétnézve a NoCarbos receptek immár elég nagy tömegében, azt szűrtem le, hogy a terméket használók többsége -számomra legalábbis - nagy mennyiségű zsír felhasználásával alkalmazza a rostkeveréket. Én próbálom csökkenteni és jóval kisebb kalóriaértékű kókuszkrémmel vagy más plusszal "kiváltani". Egyelőre sikerül és tökéletesen működőképes így is.




Csíkos briós

Hozzávalók 6 darabhoz:
2 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
2 tojás
3 dl meleg víz
nagy csipet só
kb. 3 dkg Szafi Fitt négyszeres erősségű édesítő
1 tk vanília aroma
5 dkg Cocomas
1 tk szódabikarbóna
1 csapott ek citromlé
11 dkg NoCarb rost sütőliszt

kb. 1 csapott ek őrölt fahéj vagy akár kakaópor

A fahéj kivételével a hozzávalókat megfelezzük. Az egyik részéből ruganyos tésztát állítunk össze, a másik felével ugyanígy járunk el, csak hozzáadjuk a fahéjat is.

Mindkét tésztarészt 6 egyforma darabra osztjuk. Egy fehér és egy sötét részből vékony csíkot sodrunk, egymás mellé fektetjük őket, majd csigaszerűen feltekerjük őket. A végén a tésztát ellapítjuk és a briósok alá dugjuk.



Sütőpapírra helyezzük az így elkészített briósokat, lekenjük kevés vízzel elkevert tojás sárgájával és 18 fokra előmelegített sütőben bő 30 perc alatt megsütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/          





A teljes adag tápanyagtartalma:
- 413 kalória
- 4 gramm fehérje
- 2 gramm ch
- 43 gramm zsír

Darabonként:
- 68,8 kalória
- 0,6 gramm fehérje
- 0,33 gramm ch
- 7,1 gramm zsír


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések