"Tejfölös" rebarbarás "túró"torta
Hát az úgy volt, hogy a hétvégén a drága emberem és kislányom nekiálltak és feltérképezték a lakáson kívüli fagyasztóláda tartalmát. Kiderült, hogy sok egyéb mellett akad még némi rebarbara is. Amit azért apránként fel kell használnom. Így lett ez a süti belőle. Rebarbara helyett eperrel is isteni a krém, a tésztába totu helyett túró is kerülhet, a lisztféléket zabpehellyel helyettesíthetjük, míg a totu krémet tejföllel válthatjuk ki.
"Tejfölös" rebarbarás "túró"torta torta
Hozzávalók
Tésztához:
30 dkg totu /vagy túró)
10 dkg víz
csipet só
2 tojás
2-3 dkg DW 1:4 édesítő
1 tk. vanília aroma
1 mk szódabikarbóna
fél citrom leve
1 dkg útifű maghéj liszt
1 dkg zsírtalanított kókuszliszt
Krémhez
45-50 dkg fagyasztott, tisztított és darabolt rebarbara vagy eper
ízlés szerint édesítő, fahéj (elég sokat igényel)
2 dl hideg víz (nálam most a visszamaradt rebarbara lé játszott)
1 csapott tk. konjak liszt
10 dkg totu krém
A tésztához a kétféle liszt kivételével mindent összeturmixolunk, majd belekeverjük azokat is és pár percig békén hagyjuk. Egy lágy, de nem folyékony tésztát kapunk, ami nem nyújtható, engem leginkább a puha gyurmára emlékeztetett.
A piteformát, amennyiben nem szilikonos, kiolajozzuk és belelapogatjuk a tésztát, peremmel együtt. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük, sütés előtt villával kissé megszurkáljuk.
A krémhez a víz, a konjak liszt és a totu krém kivételével minden egyebet összeforralunk, ízlés szerint édesítjük, fűszerezzük a rebarbarát. Krémesre mixeljük, majd hozzáturmixoljuk a hideg vízben elkevert konjak lisztet és a totu krémet is. Legalább langyosra hűtjük.
A szintén már csak langyos tésztára simítjuk a rebarbarás krémet és minimum 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A teljes torta tápértéke:
- 590 kalória
- 91 gramm fehérje
- 22 gramm ch
- 15 gramm zsír
12 szép szeletre vágható, 1 szelet értékei:
- 49 kalória
- 7,6 gramm fehérje
- 1,83 gramm ch
- 1,25 gramm zsír
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Hozzávalók
Tésztához:
30 dkg totu /vagy túró)
10 dkg víz
csipet só
2 tojás
2-3 dkg DW 1:4 édesítő
1 tk. vanília aroma
1 mk szódabikarbóna
fél citrom leve
1 dkg útifű maghéj liszt
1 dkg zsírtalanított kókuszliszt
Krémhez
45-50 dkg fagyasztott, tisztított és darabolt rebarbara vagy eper
ízlés szerint édesítő, fahéj (elég sokat igényel)
2 dl hideg víz (nálam most a visszamaradt rebarbara lé játszott)
1 csapott tk. konjak liszt
10 dkg totu krém
A tésztához a kétféle liszt kivételével mindent összeturmixolunk, majd belekeverjük azokat is és pár percig békén hagyjuk. Egy lágy, de nem folyékony tésztát kapunk, ami nem nyújtható, engem leginkább a puha gyurmára emlékeztetett.
A piteformát, amennyiben nem szilikonos, kiolajozzuk és belelapogatjuk a tésztát, peremmel együtt. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük, sütés előtt villával kissé megszurkáljuk.
A krémhez a víz, a konjak liszt és a totu krém kivételével minden egyebet összeforralunk, ízlés szerint édesítjük, fűszerezzük a rebarbarát. Krémesre mixeljük, majd hozzáturmixoljuk a hideg vízben elkevert konjak lisztet és a totu krémet is. Legalább langyosra hűtjük.
A szintén már csak langyos tésztára simítjuk a rebarbarás krémet és minimum 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A teljes torta tápértéke:
- 590 kalória
- 91 gramm fehérje
- 22 gramm ch
- 15 gramm zsír
12 szép szeletre vágható, 1 szelet értékei:
- 49 kalória
- 7,6 gramm fehérje
- 1,83 gramm ch
- 1,25 gramm zsír
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Megjegyzések