Almás-pudingos táska
Gyerkőceim nagyon szeretik a bolti verzióját, itthon pedig a ma rendelkezésre álló szuper alapanyagoknak hála, így sikerült a "mentes" megvalósításuk. :)
Almás-pudingos táska
Hozzávalók 15 darabhoz:
Tészta:
350 gramm víz
20 gramm citromlé
csipet só
2,5-3 dkg négyszeres erejű édesítő (ezt használom)
15 dkg Szafi Free amerikai fánk lisztkeverék
15 dkg Szafi Free Expressz lisztkeverék
Töltelék:
3-4 alma
1 adag Szafi Free vaníliás zabpuding a recept szerint elkészítve, csak 1 dl tejjel kevesebbel
őrölt fahéj
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
A lisztek kivételével elkeverjük az alkotókat, majd hozzáadjuk a kétféle lisztkeveréket. Pár perc pihenés után gyönyörűen megmunkálható tészta lesz a masszából.
Szilikonos nyújtólapon 2-3 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges méretű téglalpokat vágunk a tésztából. Az én méreteimmel 15 darab lett belőle.
A téglalapok széleit kenőecsettel megvizezzük vékony csíkban.
2-3 tk tölteléket halmozunk a tésztadarab egyik felére. A töltelékhez az almát aprítjuk vagy reszeljük, állni hagyjuk egy ideig, míg levet ereszt. A megfőzött zabpudingot hűlni hagyjuk. Az almátból kicsavarjuk a nedvességet, a pudinghoz adjuk és fahéjjal ízesítjük (illetve, ha még szükséges, citromlével, édesítővel).
Erre ráhajtjuk a másik felét.
A széleit ujjal alaposan összenyomkodjuk, majd villával dekoráljuk.
A ttetjét éles hegyű késsel 2-3 helyen bevágjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a táskákat lekenjük olajjal és 30 perc alatt megsütjük.
Almás-pudingos táska
Hozzávalók 15 darabhoz:
Tészta:
350 gramm víz
20 gramm citromlé
csipet só
2,5-3 dkg négyszeres erejű édesítő (ezt használom)
15 dkg Szafi Free amerikai fánk lisztkeverék
15 dkg Szafi Free Expressz lisztkeverék
Töltelék:
3-4 alma
1 adag Szafi Free vaníliás zabpuding a recept szerint elkészítve, csak 1 dl tejjel kevesebbel
őrölt fahéj
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
A lisztek kivételével elkeverjük az alkotókat, majd hozzáadjuk a kétféle lisztkeveréket. Pár perc pihenés után gyönyörűen megmunkálható tészta lesz a masszából.
Szilikonos nyújtólapon 2-3 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges méretű téglalpokat vágunk a tésztából. Az én méreteimmel 15 darab lett belőle.
A téglalapok széleit kenőecsettel megvizezzük vékony csíkban.
2-3 tk tölteléket halmozunk a tésztadarab egyik felére. A töltelékhez az almát aprítjuk vagy reszeljük, állni hagyjuk egy ideig, míg levet ereszt. A megfőzött zabpudingot hűlni hagyjuk. Az almátból kicsavarjuk a nedvességet, a pudinghoz adjuk és fahéjjal ízesítjük (illetve, ha még szükséges, citromlével, édesítővel).
Erre ráhajtjuk a másik felét.
A széleit ujjal alaposan összenyomkodjuk, majd villával dekoráljuk.
A ttetjét éles hegyű késsel 2-3 helyen bevágjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a táskákat lekenjük olajjal és 30 perc alatt megsütjük.
Megjegyzések