Vegán szilvásgombóc
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető mindentől mentes gombóc, szilva töltelékkel.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Vegán szilvásgombóc
Hozzávalók 12 darabhoz:
15 dkg nyers, pucolt cukkini
nagy csipet só
kb. 2 dkg négyszeres erejű édesítő (ezt használtam)
20 gramm almaecet vagy citromlé
50 ml víz
25 dkg Szafi Free nokedli lisztkeverék
felezett szilva
A liszt kivételével a többi hozzávalót turmixoljuk, majd beledolgozzuk a lisztet. 5-10 percig pihentetjük, azalatt feltesszük a vizet forrni.
A tésztát lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk, nagyméretű köröket szaggatunk belőle. A felezett szilvát, amit előzőleg fahéjas eriritbe forgatunk, ráhelyezzük az egyes darabokra, majd gombócot formálunk belőle.
A gombócokat a felforrt és takarékba visszavett vízbe helyezzük, majd újra forraljuk és ettől számítva 3-5 percig főzzük.
Diétánk szerinti morzsába forgatjuk a leszűrt gombócokat.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Vegán szilvásgombóc
Hozzávalók 12 darabhoz:
15 dkg nyers, pucolt cukkini
nagy csipet só
kb. 2 dkg négyszeres erejű édesítő (ezt használtam)
20 gramm almaecet vagy citromlé
50 ml víz
25 dkg Szafi Free nokedli lisztkeverék
felezett szilva
A liszt kivételével a többi hozzávalót turmixoljuk, majd beledolgozzuk a lisztet. 5-10 percig pihentetjük, azalatt feltesszük a vizet forrni.
A tésztát lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk, nagyméretű köröket szaggatunk belőle. A felezett szilvát, amit előzőleg fahéjas eriritbe forgatunk, ráhelyezzük az egyes darabokra, majd gombócot formálunk belőle.
A gombócokat a felforrt és takarékba visszavett vízbe helyezzük, majd újra forraljuk és ettől számítva 3-5 percig főzzük.
Diétánk szerinti morzsába forgatjuk a leszűrt gombócokat.
Megjegyzések