Ch csökkentett pihe-puha zsemle
Az általam kedvelt pihe-puha zsemle továbbfejlesztett, szénhidrát tartalmában tovább csökkentett változata. Nem saját ötlet, instán láttam, Bodor Kati nevéhez fűzödik, ilyen néven megtalálható ott, de ide is leírom a receptet.
Dupla adag készült nálam, direkt fagyasztási céllal, ugyanis mostanában kevés időm jut péksütik sütögetésére, így legalább lesz mihez nyúlni. 14 darabra osztottam a nyers tésztát, egyenként 90-95 grammos részekre. Icicpicit módosítottam rajta, kevesebb élesztővel és ecettel dolgoztam és nem tettem bele édesítőt.
Ch csökkentett pihe-puha zsemle
Hozzávalók 7 darabhoz:
150 gramm szafi Reform kenyér-és péksütemény lisztkeverék
50 gramm Szafi Reform ch mínusz rostkeverék
3 tojás
30 gramm zsír (eredetileg kacsa, én kókusszal sütöttem)
40 gramm almaecet
6 gramm só
3,5 gramm (fél csomag) porélesztő
220 gramm langyos víz
Száraz és nedves hozzávalókat külön elkeverjük, majd összedolgozzuk. Pár perc elteltével darabokra osztottam a tésztát, zsemléket formáltam és 30 percig a tepsiben pihentettem.
190 fokos előmelegített sütőben 50 percig sültek.
Megjegyzések