Sajtos kifli
Ezer éve, konkrétan 2, nem írtam a blogba, nem ígérem, hogy rendszeresen lesznek új receptek, de ha igen, fel fogom őket tenni ide. Ezúttal egy ropogós, fehér, és még másnap is finom, nem száraz kifli receptjét hoztam.
Sajtos kifli
Hozzávalók 4 nagyméretű példányhoz
200 gramm Szafi Free útifűmentes fehér kenyér lisztkeverék
100 gramm Szafi Reform ch csökkentett kenyér- és péksütemény lisztkeverék
5 gramm só
fél csomag porélesztő (3,5 gramm)
20 gramm olaj
25 gramm almaecet
225-230 gramm langyos víz
A száraz és nedves alkotókat külön elkeverjük, majd vegyítjük, én ehhez villa segítségét szoktam igénybe venni. A tésztával gyakorlatilag azonnal lehet dolgozni, nem ragad, alálisztezést se igényel.
4 egyforma darabra osztjuk, a képen látható módon kinyújtjuk, a szélesebbik része felől feltekerjük, majd a tenyerünkkel vékonyabbra sodorjuk, kiflivé formázzuk. sütőpapíros tepsibe helyezzük és 50 fokra felmelegített, lezárt sütőbe tesszük 30 percre.
Ha letelt, megkentjük felvizezett paradicsompürével, megszórjuk reszelt - szükség szerint vegán - sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, rácson kihűtjük.
Isteni, ropogós, fehér, másnap se fullasztó.
Megjegyzések