Mandulások

Nekem ez már több kettőnél. A két fiúgyermek beteg, és micsoda meglepetés, mindkettőnek a garatmandulája a hunyó. Bence 3 napja lázas, egy mezei kötőhártya-gyulladással indult, majd lett belőle ez, míg a kicsi csak a szokott formáját hozta, az obligát mandulagyuladással. Össze sem merem számolni, október óta hány alkalommal volt neki, sokszor.

Zsombor és az ő mandulái most amúgy is fejtörést okoznak számunkra. Pénteken villámlátogatást tettünk az egyik kedvenc gégészünknél (már ha ez fogalmilag nem kizárt:D), annak apropóján, hogy legkisebb csemeténk néhány hete azzal szórakoztat (illetve idegállapotunktól függően idegesít) bennünket, hogy szinte minden mondat után visszakérdez, hogy "mit mondtál?". Harmadik gyerek vagy sem, amatőr szülő módjára nem tudtunk egyértelmű állást foglalni abban a kérdésben, hogy csak egy új és rossz, de általa viccesnek talált szokást tett a magáévá avagy nem hall rendesen. Sajnos az utóbbi. Egyik fülére sem hall jól, sőt, a tympanométer gyakorlatilag nem adott görbét, ami arra utal, hogy mindkét középfül folyadékkal van tele. Őszintén meglepett, mert a klasszikus "füles" problémák már jó ideje elmúltak, mostanában egyéb betegségekkel szórakoztat minket. Viszont a magyarázat szerint a gyakori hurutos állapot okozza, hogy folyadék gyűlt fel, mivel nem kifelé csorog, hanem hátra. Szúrni nem kell, viszont most 3 hetes antihisztaminos és nyákoldós kezelést írtak elő neki, utána kontroll. Egyébként megfontolás tárgyává kell tennünk a mandulaműtétet, és ha már úgyis altatják, kikapnák mindkettőt. Amit viszont Annanéni nem javasol, mert véleménye szerint a megfelelő immunvédelem kialakulásához jó volna, ha legalább 5 éves koráig megmaradna a garatmandulája és addig betöltené a funkcióját. Szóval nem vagyunk előrébb, az biztosnak tűnik, hogy jelenlegi állás szerint a tavaszi műtétet nem ússzuk meg.

Megjegyzések

kikocs üzenete…
Jobbulást nektek!!!
A gyogysapka.hu oldalra látogass el, azt hiszem pont ilyen esetekre találták ki, a nasopax orrspréről is ódákat zengedeznek, mi is sikerrel használtuk,de sosem ilyen súlyos esetben... A barátnőm mindkét fiát műtik pár hét múlva, szintén nem hallanak, de nekik csak az orrmandulájukat kapják ki. Remélem, megoldódik műtét nélkül.
Dia üzenete…
Sajnos mi már tényleg mindent kipróbáltunk, a Nasopaxot is használtuk, de a kicsinél semmit nem érnek ezek a csodaszerek. Nem tudom, mi lesz, a garatmandulát jó volna megmenteni.

Népszerű bejegyzések