Mákos-szezámos omlós rúd

Ismét mástól származik az ötlet, ezúttal Ritától. Ahhoz, hogy én is megkóstolhassam ezt a rendkívül gusztusos kinézetű sós nassolnivalót, kis változtatásokat kellett végrehajtanom a receptben.

Mákos-szezámlisztes rúd

Hozzávalók:
20 dkg zabpehely liszt
10 dkg szezámmagliszt (gondolkodtam, hogy többet teszek bele, de pont ez volt az a mennyiség, ami mellett nem lett keserű a rudacska, szóval ennél többet nem raknék bele máskor sem)
10 dkg darált mák (most ez került bele, de legközelebb megpróbálom mákliszttel)
1-2 tk. só
20 dkg zsiradék (10 dkg kókuszzsír és 10 dkg vaj)
1 tk. szódabikarbóna
1 tojás
1 ek. tejföl
10 dkg sajt (opcionálisan a tetejére is mehet külön sajt)

A szárazanyagot összevegyítettem, majd hozzáadtam a többi hozzávalót, kézzel összegyúrtam és hideg helyen kicsit pihentettem.

Lisztezett felületen nyújtottam, derelyevágóval kb. 1 cm széles csíkokat vágtam a kb. fél cm vastagságúra nyújtott tésztából. Sütőpapírra rakosgattam és 200 fokos sütőben sültek kb. 15-17 percet.

Nagyon omlós, kellemes ízű sós nass lett belőle, a gyerekek közül igazából csak Katának jött be, de én kisétkezésekre egy kis almával, más gyümölccsel, natúr joghurttal szívesen elrágcsálom majd. :))



  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések