Anyukám szülinapi tortája
Anyukám 67. szülinapjára sütöttem, nagy sikert aratott. Férj totál odavan a rebarbarás sütikért, ez is telitalát lett, a tésztában lévő totu meg azt eredményezte, hogy az elvileg omlós tészta egyáltalán nem volt száraz.
Rebarbarapudingos totupite
Hozzávalók (közepes kerek vagy szív alakú formához):
Tészta:
20 dkg totu
1 tojás
15 dkg víz
2 dkg DW 1:4 édesítő
2 dkg kókuszzsír
5 dkg zsírtalanított mandulaliszt
2 dkg zsírtalanított kókuszliszt
1 tk konyak liszt
1 dkg útifű maghéj liszt
csipet szódabikarbóna
citromhéj ízlés szerint
40 dkg rebarbara (tisztított mennyiség)
kb. 2 csapott ek DW 1:4 édesítő
fahéj ízlés szerint
15 dkg víz
10 dkg Cocomas krém
1 ek útifű maghéj liszt
1 kk konyak liszt
Csokimáz olvasztott csokoládéból vagy zsír+édesítő+kakaópor kombinációjából
A tésztához turmixoljuk a nedves alkotókat a totuval, majd a lisztféléket hozzágyúrjuk, hűtőben pihentetjük, majd peremmel együtt a formába nyomkodjuk. 180 fokos sütőben 15 percig vakon sütjük.
A rebarbarát a fahéjjal és az édesítővel a megadott vízben feltesszük főni, pár perc alatt megpuhul. Botmixerrel pépesítjük és kihűtjük. Ha kihűlt, belekeverjük a száraz alkotókat. Ezt a pudingot az elősütött tésztára öntjük és dermedésig sütjük (kb. további 20-30 perc volt).
Ha már csak langyos a torta, bevonjuk a csokimázzal és minimum néhány órára hűtőbe tesszük.
Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu
Rebarbarapudingos totupite
Hozzávalók (közepes kerek vagy szív alakú formához):
Tészta:
20 dkg totu
1 tojás
15 dkg víz
2 dkg DW 1:4 édesítő
2 dkg kókuszzsír
5 dkg zsírtalanított mandulaliszt
2 dkg zsírtalanított kókuszliszt
1 tk konyak liszt
1 dkg útifű maghéj liszt
csipet szódabikarbóna
citromhéj ízlés szerint
40 dkg rebarbara (tisztított mennyiség)
kb. 2 csapott ek DW 1:4 édesítő
fahéj ízlés szerint
15 dkg víz
10 dkg Cocomas krém
1 ek útifű maghéj liszt
1 kk konyak liszt
Csokimáz olvasztott csokoládéból vagy zsír+édesítő+kakaópor kombinációjából
A tésztához turmixoljuk a nedves alkotókat a totuval, majd a lisztféléket hozzágyúrjuk, hűtőben pihentetjük, majd peremmel együtt a formába nyomkodjuk. 180 fokos sütőben 15 percig vakon sütjük.
A rebarbarát a fahéjjal és az édesítővel a megadott vízben feltesszük főni, pár perc alatt megpuhul. Botmixerrel pépesítjük és kihűtjük. Ha kihűlt, belekeverjük a száraz alkotókat. Ezt a pudingot az elősütött tésztára öntjük és dermedésig sütjük (kb. további 20-30 perc volt).
Ha már csak langyos a torta, bevonjuk a csokimázzal és minimum néhány órára hűtőbe tesszük.
Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu
Megjegyzések