Málnás-pöszmétés clafoutis
Vannak olyan napok az ember életében, főleg nőnemű lényként, amikor iszonyúan vágyik valami édességre.De rögtön, azonnal és villámgyorsan.Na, én most egy ilyenben vagyok éppen, ezt kell összehozni a saját magam számára támasztott korlátokkal, elvárásokkal. Hát, nem teljesen sikerült, mert a sült gyümölcs nálam ritkaságszámba megy, de a többi feltétel megvalósult, egyszerű, gyors desszert született. És ez a mennyiség épp olyan pillanatok alatt el is fogyott.
Málnás-pöszmétés clafoutis
Hozzávalók (kb. 3 személyre)
2 tojás
1 tojás sárgája
2 dkg DW 1:4 édesítő
csipet só
1 dkg zsírtalanított kókuszliszt
1 kk konyak liszt
10 dkg Cocomas krém
15 dkg víz
sok vanília aroma vagy vanílarúd kikapart belseje
25 dkg egres és málna vegyesen (vagy más gyümölcs)
A nedves alkotókat habverővel pár percig keverjük, majd folytatjuk a száraz hozzávalókkal. Az egész művelet kb. 3-4 perc.
Egy kerámia vagy jénai tálat vékonyan kikenünk zsiradékkal, a forma alját kirakjuk a gyümölcsökkel, végül ráöntjük a folyékony masszát.
180 fokon kb. 35 percig sült, amíg meg nem szilárdult és sárga színt nem kapott.
Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu
Málnás-pöszmétés clafoutis
Hozzávalók (kb. 3 személyre)
2 tojás
1 tojás sárgája
2 dkg DW 1:4 édesítő
csipet só
1 dkg zsírtalanított kókuszliszt
1 kk konyak liszt
10 dkg Cocomas krém
15 dkg víz
sok vanília aroma vagy vanílarúd kikapart belseje
25 dkg egres és málna vegyesen (vagy más gyümölcs)
A nedves alkotókat habverővel pár percig keverjük, majd folytatjuk a száraz hozzávalókkal. Az egész művelet kb. 3-4 perc.
Egy kerámia vagy jénai tálat vékonyan kikenünk zsiradékkal, a forma alját kirakjuk a gyümölcsökkel, végül ráöntjük a folyékony masszát.
180 fokon kb. 35 percig sült, amíg meg nem szilárdult és sárga színt nem kapott.
Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu
Megjegyzések