Paszternákos zsemlebuci

A nemrégiben készített paszternákos kenyér újragondolt változata, még jobb paraméterekkel és legalább annyira finoman.



Paszternákos zsemlebuci

Hozzávalók 6 darabhoz:
23 dkg paszternák (nyers, pucolt mennyiség)
2 dl víz
2 tojás
1 tk só
1 mk szódabikarbóna
1 tk Szafi Fitt vöröshagyma granulátum (vagy fokhagyma, vagy kenyérfűszer stb.)
10 g citromlé vagy ecet
2 dkg tojásfehérjepor (ezt használtam)
2 dkg bambuszrost liszt (ezt használtam)
7 dkg Szafi Fitt ch csökkentő liszt

A paszternákot puhára főzzük, majd leszűrjük, langyosra hűtjük. Turmixba tesszük a vízzel, tojásokkal, citromlével, szódabikarbónával és krémesre keverjük. Sózzuk, fűszerezzük, végül hozzáadjuk a szárazanyagokat.

Rövid pihentetés után 6 egyforma részre osztjuk és zsemléket, bucikat formázunk belőlük. Lekenjük/fújjuk zsiradékkal, bevágjuk a tetejüket.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, a sütőt előmelegítjük 200 fokra, ahol 15 percig sütjük, majd 180-190 fokra mérsékelve a hőfokot további 25 percig. Rácson hűtjük ki.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/



1 darab buci tápanyagtartalma:
- 69,  kalória -
- 6 gramm fehérje
- 5,16 gramm ch
- 2,16 gramm zsír

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések