Vegán székelykáposzta
Nem azért, mert nem szeretjük hússal, csak a minap beindult a fantáziam és volt egy lehelletnyi alapporom, amit el akartam használni. Ez sült ki belőle és szerintem marha jó lett. :)
Vegán székelykáposzta
Hozzvalók a "húshoz":
4 dkg Szafi Free natúr zabtöret
50 gramm forró víz
8,5 dkg Szafi Free tojás nélküli magyaros reggeli/vacsora alappor
ízlés szerint só, füstölt pirospaprika
csipetnyi fokhagymapor
45-50 gramm langyos víz (igen, újból)
1,5 dkg Szafi Reform galuska lisztkeverék
Káposztás részhez:
45-50 dkg savanyított káposzta
ízlés szerint Szafi Reform szárított vöröshagyma
só, pirospaprika
Először elkészítjük a "húskockákat". Ehhez a zabtöretet leöntjük az 50 gramm nagyon forró vízzel, lefedjük és 5 percig állni hagyjuk. Ezalatt kimérjük a másik adag vizet, illetve az összes száraz alkotót összekeverjük egymással.
A pihenő után a zabhoz adjuk a többi vizet és a szárazanyagokat, összedolgozzuk és egy formázható masszát kapunk. Fázisfotókat teszek, de sajnos lámpafénynél készültek, rossz minőségűek.
Rudakat sodrunk belőle, és tetszőleges méretű kockákra vágjuk. Közben felteszünk forrni sós vizet.
A húskockákat forrásban lévő vízbe dobáljuk, és közepes lángon az újraforrástól számított 7-8 percig főzzük, utána leszűrjük.
Egy másik edényben 1 teáskanálnyi olajon átforgatjuk/megpirítjuk pár perc alatt az előzőleg átmosott/beáztatott (ki mennyire savanyúan szereti) savanyúkáposztát és a hozzáadott szárított vöröshagymát, felöntjük annyi vízzel, amilyen hígra szeretnénk, utánízesítjük (pici só, pirosparika).
Vegán székelykáposzta
Hozzvalók a "húshoz":
4 dkg Szafi Free natúr zabtöret
50 gramm forró víz
8,5 dkg Szafi Free tojás nélküli magyaros reggeli/vacsora alappor
ízlés szerint só, füstölt pirospaprika
csipetnyi fokhagymapor
45-50 gramm langyos víz (igen, újból)
1,5 dkg Szafi Reform galuska lisztkeverék
Káposztás részhez:
45-50 dkg savanyított káposzta
ízlés szerint Szafi Reform szárított vöröshagyma
só, pirospaprika
Először elkészítjük a "húskockákat". Ehhez a zabtöretet leöntjük az 50 gramm nagyon forró vízzel, lefedjük és 5 percig állni hagyjuk. Ezalatt kimérjük a másik adag vizet, illetve az összes száraz alkotót összekeverjük egymással.
A pihenő után a zabhoz adjuk a többi vizet és a szárazanyagokat, összedolgozzuk és egy formázható masszát kapunk. Fázisfotókat teszek, de sajnos lámpafénynél készültek, rossz minőségűek.
Rudakat sodrunk belőle, és tetszőleges méretű kockákra vágjuk. Közben felteszünk forrni sós vizet.
A húskockákat forrásban lévő vízbe dobáljuk, és közepes lángon az újraforrástól számított 7-8 percig főzzük, utána leszűrjük.
Egy másik edényben 1 teáskanálnyi olajon átforgatjuk/megpirítjuk pár perc alatt az előzőleg átmosott/beáztatott (ki mennyire savanyúan szereti) savanyúkáposztát és a hozzáadott szárított vöröshagymát, felöntjük annyi vízzel, amilyen hígra szeretnénk, utánízesítjük (pici só, pirosparika).
Addig főzzük, amíg eléri az általunk kívánt puhaságot a káposzta, ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet, és beleforgatjuk a húskockákat.
Alaposan elkeverjük és éppen csak összerotyogtatjuk a készételt, de nem főzzük hosszú ideig.
Tejföllel, joghurttal, növényi joghurttal stb. tálaljuk.
Megjegyzések