Karanténos oroszkrém torta

Ez születik, ha a gyerek már megőrül víz és labda nélkül, enne oroszkrém tortát, de mazsola nélkül, az anyja pedig úgy van vele, legalább gyakorol egyet...






Oroszkrém torta mazsola-, glutén-és cukormentesen (burkolat kivételével)

Hozzávalók.
Tésztához:
7 tojás
14 dkg eritrit
8 dkg darált mandula
7 dkg Szafi Reform zsírtalanított mandulaliszt

Krémhez:
1 csomag Szafi Reform vaníliás pudingpor
5 dkg Szafi Free vaníliás zabpuding
6 dl (növényi) tej
ízlés szerint édesítő
vanília (aroma)
rum vagy rumaroma (mazsola használata esetén rumba áztatjuk a mazsolát és az kerül a krémbe majd)
25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín vagy növényi tejszín jól behűtve
15 gramm zselatin
40 gramm hideg víz

Morzsakabáthoz:
10 dkg vaj
10 dkg poreritrit

A tojásokat kettéválasztjuk, kb. az eritrit felével kihabosítjuk a sárgáját. a fehérjét kemény habbá verjülk a maradék édesítővel. A kétféle szárazanyagot elkeverjük. A kemény habból egy kevéssel fellazítjuk a sárgás masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék habot és a lisztszerű anyagokat.

20 cm átmérőjű keretben sütjük, 200 fokon 7 percig, majd további kb. 20 percig 180 fokra mérsékelve. (De sütőfüggő!). Kihűtjük, majd 3 részbe vágjuk.

A kétféle pudingport elkeverjük, majd a szokott módon sűrű pudingot főzünk belőle a tejjel. Édesítjük, ízesítjük vaníliával. Kihűtjük. Hozzákeverjük a mascarponét. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd belecsorgatjuk a 40 gramm vízben megduzzasztott és felmelegített (de langyosra hűtött) zselatinoldatot. Végül a pudingos masszát és a tejszínt egyneműsítjük, rummal beállítjuk az ízét.

Betöltjük a tortát, a felső lapot nem kenjük le vele. Ha viszont nem burkoljuk fondánal, akor a teteje is krémmel fedhető. fondán vagy marcipán használata esetén az alaposan kidermesztett torta tetejét és oldalát bevonjuk a vajkrémmel. Ehhez mikróban puhítjuk a vajat, majd elkeverjük benne a poreritritet.

A burkolás előtt a torát ismét lehűtjük.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések