Vegyes zöldségleves galuskával

Igazi tavaszi leves, lassan tobzódhatunk a friss idényzöldségekben, alig várom már. Addig is egy kellemes, de végtelenül egyszerű vegyes zöldséglevest ajánlok, amiben egyetlen különlegesség a gombóc. Ami, bár kinézetre meglehetősen hajaz rá (és nem csak a rosszul sikerült képek miatt), a látszat ellenére nem májgombóc, hanem totu és maglisztek felhasználásával készült galuskaféle.

Hozzávalók (4 személyre)
3 közepes répa
1 karalábé
25 dkg brokkoli
kevés kókuszzsír
ételízesítő (házi, csak sózott vagy anélküli)
só, bors, petrezselyem
víz

Gombóchoz:
10 dkg totu(túró)

1 tojás
1 púpozott ek zsírtalanított lenmagliszt
1 púpozott ek. zsírtalanított szezámmagliszt

A tisztított és karikázott/kockázott répát, illetve karalábét (vagy más, tetszés szerinti zöldséget) lehelletnyi kókuszzsíron pár percig dinszteljük, majd felöntjük vízzel és ízesítjük. Ehhez mértékegységet nem adnék, ezt rutinból csinálom, pontos arányokkal segíteni nem tudok. Elkezdjük főzni, majd ha már félig kész a saját ízlésünk szerint (én viszonylag ropogósra hagyom végeredményként is), akkor hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit és azzal folytatjuk a főzést.

Figyelve, hogy túl ne főzzük, utolsó lépésként belefőzzük a gombócokat. Ehhez a hozzávalókat alaposan kikeverjük, a totut a tojással külön turmixoltam előtte. Ha a massza állaga igényli, mehet bele kevés víz is. kiskanál segítségével beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe és pár perc alatt készre főzzük.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések