"Tejszínes"borhabzselés linzer
Ha unod a lekváros linzert és az adventi időszakra, esetleg karácsonyra valami másra, picit extrémebbre vágysz, akkor a bevált linzeredet töltsd meg tejszínes borhabkrémmel. Ami maximum bort látott, állati eredetű tejszínt, cukrot ugyan nem. :D
"Tejszínes"borhabzselés linzer
Tészta: itt található
Töltelék:
1 tojás sárgája
ízlés szerinti négyszeres erejű édesítő, kb. 2 ek
50 gramm bor (édes vagy félédes)
1 ek szárított narancshéj
10 gramm zselatin
50 gramm hideg bor vagy víz
narancshéj
100 Cocomas krém
A tojás sárgáját az édesítővel gőz felett fehéredésig keverjük, sűrítjük. Hozzáadjuk a narancshéjat és az 50 gramm bort, állandó keverés mellett forráspont alatt hevítjük, már nem gőz fölött, hanem alacsony lángon. Ha kezd sűrűsödni a krém, lehúzzuk a tűzről.
A zselatint elkeverjük a vízben, illetve ha erőteljesebben bor ízű krémet akarunk, akkor borban, duzzadni hagyjuk. Ha ez megtörtént, kis lángon vagy mikroban melegítve feloldjuk. Hozzácsurgatjuk a langyos boros-tojásos krémhez, alaposan elkeverjük benne. Hűtjük, közben néha átkeverjük.
Az előzetesen jól behűtött (minimum 24 óra! ) kókusztejszínt géppel kemény habbá verjük. A már hűlőfélben lévő, sűrű borkrémbe beledolgozzuk a tejszínt, igyekezve csomómentesre keverni.
Az elkészült sűrű krémmel megtöltjük a már kihűlt linzereket.
"Tejszínes"borhabzselés linzer
Tészta: itt található
Töltelék:
1 tojás sárgája
ízlés szerinti négyszeres erejű édesítő, kb. 2 ek
50 gramm bor (édes vagy félédes)
1 ek szárított narancshéj
10 gramm zselatin
50 gramm hideg bor vagy víz
narancshéj
100 Cocomas krém
A tojás sárgáját az édesítővel gőz felett fehéredésig keverjük, sűrítjük. Hozzáadjuk a narancshéjat és az 50 gramm bort, állandó keverés mellett forráspont alatt hevítjük, már nem gőz fölött, hanem alacsony lángon. Ha kezd sűrűsödni a krém, lehúzzuk a tűzről.
A zselatint elkeverjük a vízben, illetve ha erőteljesebben bor ízű krémet akarunk, akkor borban, duzzadni hagyjuk. Ha ez megtörtént, kis lángon vagy mikroban melegítve feloldjuk. Hozzácsurgatjuk a langyos boros-tojásos krémhez, alaposan elkeverjük benne. Hűtjük, közben néha átkeverjük.
Az előzetesen jól behűtött (minimum 24 óra! ) kókusztejszínt géppel kemény habbá verjük. A már hűlőfélben lévő, sűrű borkrémbe beledolgozzuk a tejszínt, igyekezve csomómentesre keverni.
Az elkészült sűrű krémmel megtöltjük a már kihűlt linzereket.
Megjegyzések