Fehérjés-mézeskalács muffin
Tudom, a karácsonyi időszaknak vége, de sebaj, egy kis mézes ízvilágra bármikor vevő a család. Angi receptje volt az alapom, sőt gyakorlatilag ugyanazt sütöttem meg, azzal a pici eltéréssel, hogy több almát reszeltem bele, illetve növelni szerettem volna kicsit a fehérjatartalmát, így kapott egy kevés smoothie port, ami tök jót tett neki.
Fehérjés-mézeskalács muffin
Hozzávalók (6 db muffinhoz):
130 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
2 dkg Szafi Free smoothie alappor
csipet só
ízlés szerint négyszeres erejű édesítő
ízlé szerint mézeskeksz fűszerkeverék (itt kb. 1 csapott evőkanál)
10 g almaecet
14 dkg reszelt alma
120 g víz
A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön elkeverjük, majd a két részt összeöntjük és összekeverjük.
Szilikonos muffinformába adagoljuk és előmelegített sütőben megsütjük, 180 fokon kb. 27-30 perc alatt.
Fehérjés-mézeskalács muffin
Hozzávalók (6 db muffinhoz):
130 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
2 dkg Szafi Free smoothie alappor
csipet só
ízlés szerint négyszeres erejű édesítő
ízlé szerint mézeskeksz fűszerkeverék (itt kb. 1 csapott evőkanál)
10 g almaecet
14 dkg reszelt alma
120 g víz
A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön elkeverjük, majd a két részt összeöntjük és összekeverjük.
Szilikonos muffinformába adagoljuk és előmelegített sütőben megsütjük, 180 fokon kb. 27-30 perc alatt.
Megjegyzések