Mini gyümölcstorták

Ahogy melegszik kint, úgy alakul át az étkezésünk, legalábbis magunkon egyértelműen ezt tapasztalom. Vágyunk a könnyebb fogásokra, a gyümölcsös süteményekre. Ennek jegyében készültek ezek a mini formációk. Alapja gyakorlatilag egy Esterházy felvert tészta, de ennek nincs különösebb oka, csak a hűtőmben árválkodó tojásfehérjék késztettek rá, de valójában bármilyen piskóta tökéletes alapnak, szóval ami itt szerepel, nem szentírás.




Mini gyümölcstorták

Hozzávalók 6 darabhoz:
Tésztához:
4 tojás fehérje
csipet só
2 ek négyszeres erejű édesítő
5 dkg darált dió
5 dkg Szafi Reform paleo sütemény lisztkeverék

Vaníliakrém
250 gramm víz
ízlés szerint édesítő
4 dkg Szafi Free vaníliás zabpuding
1 rúd vanília kikapart belseje (vagy aroma) 
10 dkg sűrű (kókusz)joghurt

Díszítéshez: tejszín, gyümölcs stb.

A tojásfehérjéket az édesítővel és a csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a dióval (vagy mandulával) és óvatosan a habba forgatjuk. A kapott masszát 6 darab mini gyümölcstorta formában egyenletesen elosztjuk. 180 fokos előmelegített sütőben 18-20 perc alatt sült ki.

A vanlíliakrémhez a vízzel csomómentesre keverjük a pudingport és az édesítőt, pár perc alatt tűzön besűrítjük.Kézi habverővel simára keverjük benne a joghurtot. Kihűtjük, közben olykor megkeverük, hogy ne legyen csomós.Utánízesítjük, ha kell, hogy jó vaníliás legyen.

Ha kihűlt a piskóta, pereméig megtöltjük a vaníliakrémmel. (A maradékot meg jól megesszük. :D ).

Díszítjük tetszőleges gyümölccsel és tejszínhabbal, ehhez én Kara kókusztejszínt felvertem édesítővel.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések