Státuszvizsgálatok

A két, hamarosan szülinapját ünnepelő gyerkőccel pénteken felkerekedtünk és felkerestük a védőnőnket e jeles napok apropóján.

Zsombival kezdtünk, vele hamar végeztünk. Kereken 13 kg és 87 cm, az elmúlt 1 évben 3 kg-t hízott és 10 cm-t nőtt. Összességében elmondható, hogy hármójuk közül 2 évesen ő a legalacsonyabb és a legkevésbé dundi lurkónk. Viszonylag együttműködő volt, bár a fejkörfogat és mellkas körfogat-mérést nem kultiválta.

Kata 23 kg és 118 cm, a védőnő szerint magas lány. Ő is 3 kg-mal gyarapodott tavaly óta, és 6 cm-t nyúlt. A kapcsolódó vizsgálatok is megnyugtatóak, a szeme és a hallása tökéletes.

Bencének épp a megelőző napon volt az iskolában védőnői vizsgálat, így legalább friss adatokat tudtam meg róla is: 28,5 kg és 130 cm. Ő sokat nőtt, a súlya nem változott jelentősen.

(Csak zárójelben jegyzem meg: találtam a neten egy gyermek testtömegindex-kalkulátort, 3 év feletti gyerekek vonatkozásában. Bencét több variációban néztem meg, hiszen ő a 7 és 8 év között van, illetve a súlyánál is beírtam a 28 és a 29 kg-t is. Volt, amikor normál testsúlyúnak adta ki, de némely verziókban enyhén túlsúlyosként jelent meg...Kata szintén zenész, vagyis enyhén túlsúlyos...Teljesen kifeküdtem.)

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Szerintem egyik gyerek se túlsúlyos. Puszi

Népszerű bejegyzések