Szülinapok, konfirmáció és egyebek

Egy rendkívül mozgalmas, mindenféle ünnepekkel és családi eseményekkel tarkított hosszú hétvége van a hátunk mögött.

Csütörtök délután indultunk el, mivel Apa másnap épp ott tárgyalt, mi is vele tartottunk, Bencének igazoltam a pénteki napot. Dodóka felülmúlta önmagát és gyakorlatilag a teljes 3 órát türelemmel viselte az autóban, pedig nem aludt egy szemhunyásnyit sem. Kicsit későn értünk oda, de ilyenkor nincsen szigorú napirend, tovább maradhatnak ébren, így még volt lehetőség örömködni a nagyszülőkkel és egy kis udvari focira is-természetesen Bence kedvéért.

Pénteken délelőtt Apa és a Papa is tárgyaltak, ezért mi a Mamával a nyakunkba vettük a várost (én szó szerint Dodit is)és fárasztottuk a gyerekeket. Ennek keretében volt egy kis játék Zöld Péter játszón, haletetés, frissen facsart zöldség-és gyümölcslé ivászat, Katának a hiányzó harisnya beszerzése, némi "manyanyázás" (a kisember még mindig extázisba esik a villamostól), sok séta. Egy rövid délutáni alvást követően folytattuk: a hegyet megmászva eljutottunk egy másik kedvelt helyre, ahol volt játszótér és természetesen focipálya is. A mókánal a ránk szakadó ég vetett véget.

Szombaton délelőtt végre sor került az unokatesók találkozására is (Bogárka kivételével), erre várt már mindegyik. Rögtön ébredés után elszaladtunk a közeli híres cukrászdába egy tortáért, megünnepelendő a másnap 2 éves Zsombort, a harmadnap szülinapos Mamát, a rá következő napon krisztusi korba lépő Apát és az Apa utáni ötödik napon 6 éves Katát.

Bence és Geri várakozó állásponton

A kivirágzott Kata Kamival
Dodóka somolyog a torta láttán
Öten a hatból
Zsombi a kedvenc ajándékát próbálja bontogatni
Kata a meglepetésekkel
A fiúk lelkesen bontják a gyereknapra kapott focis kártyáikat


Kora estig maradtak az unokatesók, hazakísértük őket, félúton megálltunk egy játszótéren, majd az újabb égszakadás alatt hazabuszoztunk.









Vasárnap nagy családi eseményre voltunk hivatalosak: Péter keresztlánya, Bogárka konfirmált. Utána a sógoroméknál volt az ebéd, amit összekötöttünk a szülinapos hadsereg újbóli megünneplésével, ismét tortával. A nagyok kiharcolták, hogy este ne hozzuk el őket, így ők ott maradtak az unokatesókkal, hétfőn délben volt is nagy sírás, amikor értük mentünk és indultunk haza.


Péter és a keresztlánya





Végül pedig egy kép a nagycsaládról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések