Ünnep ünnep hátán

A május hónap elég sok ünnepelnivalót tartogat számunkra. A távolabb élőkkel a múlt hétvégén, míg az itteniekkel most tartottuk a nagy családi összejövetelt.

Sajnos az a fránya időjárás nem volt kegyes hozzánk, többször bekergetett minket az eső, néha igazi felhőszaladás. Emellett Bence sem volt az igazi, egész délelőtt nyomottan ücsörgött, azt hittem, az a baja, hogy a két kisebb testvérét körberajongják, ajándékokkal halmozzák el, mígnem kora délután elpityeredett és kinyögte, hogy neki bizony fáj az egyik füle. Buli megszakítva, vittük az ügyeletre: heveny mandulagyulladás és fülkürthurut, kapott antibiotikumot, a fülébe gyulladáscsökkentő csíkot és egy hét iskolaszünetet. Ez utóbbit nagy lelkesedéssel fogadta, a többit már kevésbé.:))

Mindezek ellenére rengeteget beszélgettünk, nevettünk, apukám formájában volt, anekdotáztunk és finomakat ettünk. Felavattuk az ajándékokat, Dodóval lakókocsikáztunk, Katussal pedig gyöngyöztünk.

A tortáknak külön története van. Eredeti terveim szerint a két szülinapos manónak egy sütés nélküli könnyű joghurtos epertortát és egy ugyancsak pehelykönnyű és eddig mindenhol óriási sikert elérő gesztenyetortát készítettem volna. Egész pénteken ugráltam, hajnal óta sürögtem a konyhában, időnként a nyávogó Zsombival a sarkamban. Először az epreset csináltam, de órákkal az elkészítés után, többszöri ellenőrzést követően egyértelművé vált, hogy bár biztos finom lesz, de az is tuti, hogy kanállal fogjuk enni. Viszont így nem tudok gyertyát beleszúrni. Na, gyors keresgélés után sütöttem egy dán csokitortát, és biztos, ami biztos alapon, egy nagy tepsi túrós pitét is. Este pedig a gesztenyét is megcsináltam, így mindenkinek jutott külön bejáratú torta.:)





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések