Vizes dolgok

Két nagyobb gyermekem remekel mostanában a vizes sportokat illetően.

Kata a 4 hónapos kurzus alatt gyakorlatilag megtanulta az úszás alapjait, a mai napon vele mutatta be az oktató, hogy miként kell végig úszni helyesen, megfelelő technikával, megállás nélkül a teljes hosszat. Természetesen majd szétdurrant a melle a büszkeségtől, a kísérő mama elmondása szerint még a többi szülő is tátott szájjal nézte őt, pláne, hogy a legkisebb (mármint életkorban) a csapatban. Én is nagyon büszke vagyok rá és főleg örülök, hogy nem volt hiábavaló az erre fordított idő.

Bence a csütörtöki úszás óráról egy papírral jött haza. Aznap felmérte őket a helyi úszó és vízilabda klub embere, aki tehetségesnek tartja és javasolja számára ezen sportágak űzését. Péter beszélt a papíron szereplő emberrel, és úgy tűnik, hogy belevágunk a június 15-én kezdődő edzés-sorozatba. A héten megyünk az edzőhöz, konkrétumokat megbeszélni. Ami biztos, hogy az első hónap az ismerkedésről szól, hogy tetszik-e a gyereknek, aztán jön az úszás, majd amikor ez már biztos, a vízilabda. Heti 4 alkalommal 2 óra, ez nyáron még gond nélkül megoldható, hiszen a hónom alá csapom az összeset és míg Bence edz, addig mi is pancsolunk (már persze, ha lesz idén nyár...), a továbbiak meg attól függenek, hogy Bencus mit szól hozzá, szeretné-e folytatni.

Megjegyzések

Gy.Reni üzenete…
gratulálok a 2 kis vízi emberkédhez :)
Lepkevár üzenete…
De jó, én is nagyon gratulálok és alig várom, hogy mi is eljussunk majd végre az uszodáig! Szerintem a leghasznosabb sport.
Dia üzenete…
Szerintem is nagyon hasznos, azét szorgalmazom is a dolgot. De hogy a nyáron lesz-e alkalom úszni, azt a mai novemberi időben erőteljesen megkérdőjelezem...

Népszerű bejegyzések