Brokkolis-csirkemájas fonott kenyér
Lassacskán én is megkezdem a karácsonyi próbasütéseket, ez a NoCarb rostlisztes sós kalács ebben a - szerintem - látványos formában biztos el fog akkor is készülni, csak más töltelékkel.
Brokkolis-csirkemájas fonott kenyér
Hozzávalók:
Tésztához:
3 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
1,5 dl langyos víz
5 dkg Szafi Fitt kókuszkrém
1 tojás
5 gramm só
5 gramm szódabikarbóna
1 tk citromlé
8 dkg NoCarb rost sütőmix
Töltelékhez:
20-25 dkg brokkoli (nyersen mérve)
20-25 dkg csirkemáj (szintén nyersen mérve)
ízlés szerint só, őrölt bors
1-2 gerezd fokhagyma
Tetejére 1 tojás sárgája és szezámmag (opcionális)
A tészta nedves alkotóit kikeverjük a tojással, hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát, amire ráöntjük a citromlevet, végül hozzágyúrjuk a lisztet. Legalább 10-15 percig hűvösebb helyen pihentetjük.
A töltelékhez a megmosott, tisztított májat a hagymával kisütjük, majd villával kisebb darabokra törjük, sózzuk, borsozzuk. A brokkolit megpároljuk/megfőzzük, a májhoz keverjük. Ha szükséges, utánízesítjük.
Két sütőpapír között nagyobb méretű, nagyjából szabályos téglalapra nyújtjuk a tésztát, kb. 3-4 mm vastagságra.
A hosszanti oldal vonalában a közepére egyenletesen ráhalmozzuk a tölteléket úgy, hogy a két szélén kb. azonos nagyságú rész maradjon üresen. Ezt a részt egyforma csíkokra vagdossuk.
A rövidebb széleket ráhajtjuk a tésztára, majd felváltva a két oldalról a csíkokat ráhajtogatjuk a masszára.
Az alsó sütőpapírral együtt a kenyeret áthelyezzük a tepsibe, a tetejét lekenjük tojás sárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük, ez nálam 30 perc volt.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Brokkolis-csirkemájas fonott kenyér
Hozzávalók:
Tésztához:
3 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
1,5 dl langyos víz
5 dkg Szafi Fitt kókuszkrém
1 tojás
5 gramm só
5 gramm szódabikarbóna
1 tk citromlé
8 dkg NoCarb rost sütőmix
Töltelékhez:
20-25 dkg brokkoli (nyersen mérve)
20-25 dkg csirkemáj (szintén nyersen mérve)
ízlés szerint só, őrölt bors
1-2 gerezd fokhagyma
Tetejére 1 tojás sárgája és szezámmag (opcionális)
A tészta nedves alkotóit kikeverjük a tojással, hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát, amire ráöntjük a citromlevet, végül hozzágyúrjuk a lisztet. Legalább 10-15 percig hűvösebb helyen pihentetjük.
A töltelékhez a megmosott, tisztított májat a hagymával kisütjük, majd villával kisebb darabokra törjük, sózzuk, borsozzuk. A brokkolit megpároljuk/megfőzzük, a májhoz keverjük. Ha szükséges, utánízesítjük.
Két sütőpapír között nagyobb méretű, nagyjából szabályos téglalapra nyújtjuk a tésztát, kb. 3-4 mm vastagságra.
A hosszanti oldal vonalában a közepére egyenletesen ráhalmozzuk a tölteléket úgy, hogy a két szélén kb. azonos nagyságú rész maradjon üresen. Ezt a részt egyforma csíkokra vagdossuk.
A rövidebb széleket ráhajtjuk a tésztára, majd felváltva a két oldalról a csíkokat ráhajtogatjuk a masszára.
Az alsó sütőpapírral együtt a kenyeret áthelyezzük a tepsibe, a tetejét lekenjük tojás sárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük, ez nálam 30 perc volt.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
Megjegyzések