Cukkinis-batátás pulykaragu
Változatosan elkészíthető, finom, gyors ebéd lehet egy ilyen ragu.
Cukkinis-batátás pulykaragu
Hozzávalók 3 adaghoz:
50 dkg darált pulykacomb filé
1 nagy cukkini
1 közepes-nagyobb édesburgonya (nálam most a fehérhúsú)
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
ízlés szerinti zöldfűszer
A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát aprítjuk, a zöldségeket meghámozzuk és kockára daraboljuk.
Kevés zsiradékra dobjuk a vöröshagymát és megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, néhány perc után a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és megpirítjuk.
Hozzáadjuk a kockázott édesburgonyát meg némi vizet, félkészre pároljuk, ekkor adjuk hozzá a cukkinit. Ha minden puha, kész is a ragu. Ha közben szükséges, pótoljuk a vizet.
Uborkasalátával kínáltam.
Cukkinis-batátás pulykaragu
Hozzávalók 3 adaghoz:
50 dkg darált pulykacomb filé
1 nagy cukkini
1 közepes-nagyobb édesburgonya (nálam most a fehérhúsú)
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
ízlés szerinti zöldfűszer
A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát aprítjuk, a zöldségeket meghámozzuk és kockára daraboljuk.
Kevés zsiradékra dobjuk a vöröshagymát és megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, néhány perc után a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és megpirítjuk.
Hozzáadjuk a kockázott édesburgonyát meg némi vizet, félkészre pároljuk, ekkor adjuk hozzá a cukkinit. Ha minden puha, kész is a ragu. Ha közben szükséges, pótoljuk a vizet.
Uborkasalátával kínáltam.
Megjegyzések