Hamis zöldséges frittata

Gondolkodtam, milyen nevet adja ennek a finom, nagyon laktató és tartalmas ételnek, mely Szafi új alapporából készült. Aztán abban maradtam magammal, hogy a tojásos ételfélék közül tán a frittatahoz áll a legközelebb. Természetesen annak hamis mivoltához, lévén ebben a finomságban nincsen tojás.

Az időfaktor nálam elég releváns tényező, így nem lustaságból, hanem praktikus okokból határoztam úgy, hogy megpróbálom sütőben elkészíteni, így nem kell a serpenyő mellett ácsorogni, hanem a sütési idő alatt is lehet mással foglalkozni. :)





Hamis zöldséges frittata

Hozzávalók egy kb 23 cm-es kerek formához:
kb. 15-20 dkg vegyes darabolt zöldség  (itt répa, kukorica, borsó, lilahagyma, de bármi más lehet)
2-3 gramm só
1,5 dkg sörélesztőpehely (elhagyható, a sajt fíling miatt ment bele)
2 nagy csipet füstölt pirospaprika
140 gramm víz
100 gramm Szafi Free tojás nélküli magyaros reggeli/vacsora alappor
opcionálisan (növényi) sajt

A megtisztított és darabolt (vagy mirelit, de már nem fagyos) zöldségeket összekeverjük a por kivételével a többi hozzávalóval, majd a végén az alapot is hozzáadjuk.

Kifújt formába öntjük a masszát. A tetejére sajt is reszelhető.




190 fokos előmelegített sütőben 25 percig alsó-felső módban, majd további 5 percig felső grill funkción készre sütjük. Közben azért figyeljük, nehogy megégjen.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések