Hamis zöldséges frittata
Gondolkodtam, milyen nevet adja ennek a finom, nagyon laktató és tartalmas ételnek, mely Szafi új alapporából készült. Aztán abban maradtam magammal, hogy a tojásos ételfélék közül tán a frittatahoz áll a legközelebb. Természetesen annak hamis mivoltához, lévén ebben a finomságban nincsen tojás.
Az időfaktor nálam elég releváns tényező, így nem lustaságból, hanem praktikus okokból határoztam úgy, hogy megpróbálom sütőben elkészíteni, így nem kell a serpenyő mellett ácsorogni, hanem a sütési idő alatt is lehet mással foglalkozni. :)
Hamis zöldséges frittata
Hozzávalók egy kb 23 cm-es kerek formához:
kb. 15-20 dkg vegyes darabolt zöldség (itt répa, kukorica, borsó, lilahagyma, de bármi más lehet)
2-3 gramm só
1,5 dkg sörélesztőpehely (elhagyható, a sajt fíling miatt ment bele)
2 nagy csipet füstölt pirospaprika
140 gramm víz
100 gramm Szafi Free tojás nélküli magyaros reggeli/vacsora alappor
opcionálisan (növényi) sajt
A megtisztított és darabolt (vagy mirelit, de már nem fagyos) zöldségeket összekeverjük a por kivételével a többi hozzávalóval, majd a végén az alapot is hozzáadjuk.
Kifújt formába öntjük a masszát. A tetejére sajt is reszelhető.
190 fokos előmelegített sütőben 25 percig alsó-felső módban, majd további 5 percig felső grill funkción készre sütjük. Közben azért figyeljük, nehogy megégjen.
Az időfaktor nálam elég releváns tényező, így nem lustaságból, hanem praktikus okokból határoztam úgy, hogy megpróbálom sütőben elkészíteni, így nem kell a serpenyő mellett ácsorogni, hanem a sütési idő alatt is lehet mással foglalkozni. :)
Hamis zöldséges frittata
Hozzávalók egy kb 23 cm-es kerek formához:
kb. 15-20 dkg vegyes darabolt zöldség (itt répa, kukorica, borsó, lilahagyma, de bármi más lehet)
2-3 gramm só
1,5 dkg sörélesztőpehely (elhagyható, a sajt fíling miatt ment bele)
2 nagy csipet füstölt pirospaprika
140 gramm víz
100 gramm Szafi Free tojás nélküli magyaros reggeli/vacsora alappor
opcionálisan (növényi) sajt
A megtisztított és darabolt (vagy mirelit, de már nem fagyos) zöldségeket összekeverjük a por kivételével a többi hozzávalóval, majd a végén az alapot is hozzáadjuk.
Kifújt formába öntjük a masszát. A tetejére sajt is reszelhető.
190 fokos előmelegített sütőben 25 percig alsó-felső módban, majd további 5 percig felső grill funkción készre sütjük. Közben azért figyeljük, nehogy megégjen.
Megjegyzések