Ajándékok a 8 éves lánykának

Katicánk még hisz,de van egy olyan erős sejtésem, hogy már csak akar. Bence is ezidőben jött rá, miként is történnek valójában a csodák, szerintem Katus is gyanakszik már. De ez nem baj, mi meghagyjuk ebben a hitében és igyekszünk teljesíteni a vágyait.

 Ő egy lelkes-stréber, konformista, maximalista másodikos, e tekintetben (is) ő hasonlít a legjobban rám. Imád olvasni, csak úgy falja a könyveket, a bátyja szerint úgy olvas, ahogy náluk, a negyedik osztályban sokan. Kiválóan teljesít, számomra is hihetetlen, de minden dolgozata 100 %-os, nem kicsit féltem is, miként fog reagálni, amikor ez már nem így lesz. Emellett viszont továbbra is szeret játszani, szokott babázni, előszeretettel rajzol, színez alkot. És - zömében - kitartóan jár edzésre, heti 4-5 alkalommal másfél-2 órára, ami nagyon sok és én őrlődök, nem tudom, hogyan is legyen tovább. Vagyis tökmás, mint a két fiú. :))

Neki volt a legkönnyebb ajándékokat választani, részben a nagyfokú hasonlóság okán, részben mert elmondja, mit is szeretne.

 Sajnos őt is magával ragadta az ekkorka lányok körében menő szörnybabák iránti rajongás,de egye fene, nyilván nem fogjuk az összes babát begyűjteni, most kap kettőt a Monster High babákból. Az egyik pl. ez lesz:
Igazi lányként az ágyát sok-sok plüssállattal, párnával kuckósította, ehhez kap segítséget egy olyan párna formájában, ami kis kedvencet is rejteget.Ez a Happy Nappers párna , amiből a katicás változat lesz a fa alatt.
Újabb őrület a Lego Friends sorozat, elég sok része megvan már, most nagy nehézségek árán, de végül sikerült megszereznem Olívia házát. Jó kis móka lesz Szenteste összeállítani, a húgom már előre dörzsöli a tenyerét. :))
Néhány társasjáték is színesíti a képet, rögtön a Junior Scrabble
aztán a Noé bárkája logikai játék az egyik kedvenc gyártónktól.

Ez a Mix-Fix kártyajáték is elnyerte a tetszésemet, remélem, neki is fog
.
Lassan kezdik a szorzótábla tanulását, remélem, segítségére lesz ez a Bingo játék.
Elkezdte a lájtos angol tanulást, ami azt jelenti, hogy heti egyszer magántanárnál van, szóval jól fog jönni ez az angol szójáték.
Könyvet is neki volt a legkönnyebb válogatni, igazán élvezetes volt elmerülni a sok szépséges könyvben, bár ez nyilván valamennyi gyerkőcnek szánt olvasnivalóra ugyanúgy érvényes. Már jó ideje olvas, de csak néhány hónapja fedezte fel a sokak által kedvelt, könnyen olvasható, igazán a kezdő olvasóknak szánt Tea Stilton-könyveket. Nem lett főkedvenc, de szívesen olvassa, most egyhuzamban le is nyomott tőle 3-4 kötetet és kért még továbbiakat is. Ez lesz A korallok hercegnője,illetve A lángoló hegy.
Tüköry Léda hercegkisasszony történetére én magam is kíváncsi vagyok, ha nem közös olvasás tárgya lesz, akkor én is el fogom olvasni.
Vándorlány és az elvarázsolt kisváros is felkeltette az érdeklődésemet, remélem, Katusnak is tetszeni fog.
Egy kis klasszikus A hókirálynő formájában.
Rengeteg szépet olvastam a Helka legendájáról szóló könyvről, nem maradhatott le a listáról.
Boldizsár Ildikó gyönyörűséges könyveit már tetszteltük, ezúttal a Boszorkányos mesék kerül a karácsonyfa alá.
Egy pöttyös könyv, a nosztalgia kedvéért: Első pizsamapartim.
Elkezdünk egy sorozatot is, bár lehet, hogy még kicsi hozzá, előbb valószínűleg én fogom elolvasni A Szent Johanna gimi első részét.
És persze egy-két ruhanemű, hiszen igazi csaj lett belőle. :))

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések