Mit szeretnének a mai 10 éves fiúk?

A választ magam sem tudom. Csupán annyit, hogy az én 10 éves kiskamaszom - lehet, hogy tévedésben vagyok, de szerintem sok kortársához képest - igen szerény kívánságlistával állt elő. Sőt, valójában nem is volt lista, kifejezett és megőrülökhanemkapommeg vágya sem volt. Ami kicsit megnehezített a mi dolgunkat, de ez legyen az én bajom.

 Bence most jobb korszakában van, mint mondjuk egy évvel ezelőtt. Emögött sokminden húzódik, olyan tényezők is, amiket az ő kifejezett kérésére titkosan kezel a család. Velem bújós-bizalmas, a testvéreivel is sokkal kiegyensúlyozottabb a kapcsolata, ami persze nem azt jelenti, hogy nincsenek is konfliktusok, kötekedések.

 Ő is szeret olvasni, és bár most egy lazább időszakát éli e tekintetben, azért elég komoly olvasmányokat tud maga mögött. Szabadideje fennmaradó részének eltöltése már némiképp problémásabb és nehézkesebb, sajnos szokott unatkozni is. Továbbra is focizik,  így kézenfekvő, hogy ehhez kapcsolódó ajándékkal nyitom a sort. Sajnos egy rendszeresen focizónál fogyó eszköz a sportszár, és mivel FC Barcelona rajongó a lelkem, egy ilyennek bizonyára nagyon örülne:
Ugyancsak a labdarúgáshoz kapcsolódó ajándék lesz a kapuskesztyű, amit "szétvédett". Olyan ment tönkre, ami a képen van, de most újítok, nem egészen ilyen lesz az ajándéka.
Az igazi nagy ajándékon sokat agyaltam. Egyszer, miután hazajött egy barátjától, közölte, hogy szeretne egy xboxot, mi apával megnyitottuk erről a tárgyalást, többször is, végül, miután igazából egyikünk sem volt meggyőződve arról, hogy kell még újabb agyzsibbasztó gépezet itthonra, gyorsan el is vetettük. Viszont, mivel egyre többet közlekedik egyedül, néha a húgával felvértezve, a telefonja pedig elég leharcolt, jelen állás szerint kap egy kicsivel komolyabb készüléket. Szerencsére a telefonhasználati szokásaival nincs gond, olyannyira, hogy sok esetben el is felejti vinni (amit viszont nem annyira díjazok), szóval ettől a részétől nem is tartok. Samsung vagy Nokia lesz a befutó, még nem dőlt el, melyik. Mondjuk egy ilyesmi.
Persze, azért a játékok sem maradhatnak ki. Egyik meghatározó olvasmányélménye volt idén a Rumini, ennek apropóján evidenciaként merült fel a társasjáték. Remélem, ebben sem fogunk csalódni, ahogy a könyvben sem.
A tavalyi karácsony abszolút favoritja volt a Make'n Break társasjáték, mi felnőttek is imádjuk. Bár Zsombor még tökéletesen elvan vele, a nagyok lassan kinövik, ezért került beszerzésre a Make'n Break Extreme, bízva abban, hogy hasonló sikere lesz, mint a korábbinak.
Ami a könyveket illeti: Gyerekkori egyik kedvenc, többször olvasott könyvem volt a Gyerekrablás a Palánk utcában. Bár nem emlékszem pontosan, hány évesen olvastam, úgy érzem, Bence már elég idős hozzá és érzésem szerint tetszeni is fog neki.
Én nem olvastam, de Péterapától jókat hallottam a Beleestem a tévébe című könyvről, így ennek is a fa alatt a helye.
A Ropi-sorozatot is hamar kivégezte, a napokban jelent meg az ötödik része, A rideg való, hát gyorsan meg is rendeltem.
Ígéretes az Átváltozott gyerekek című könyv is.
A tőkfőzeléket szereti, bízom benne, hogy a Trapitit is élvezni fogja. :)
A palacsintás király meséjét, remélem, nem találja majd lányosnak.
Bosnyák Viktóriától már több könyvet olvasott, a Mantyusok kicsit más jellegű, de szerintem ettől még be fog neki jönni.
Hát nagyjából ennyi a fő csapásvonal.:)

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések