Medvehagymás-paradicsomos tészta

Bár ebben az időszakban túlnyomó többségben lesznek az általam elkövetett édességek, most mégis következzék egy végtelenül egyszerű, ugyanakkor fenséges, enyhén csípős-pikáns főétel.

Hétvégén tésztafélét szándékoztam készíteni, lehetőség szerint otthon fellelhető alapanyagokból. Miközben ebből a célból a fagyasztót kurkásztam, a kezem közé került az a jópár csokor medvehagyma, amiről már kissé meg is feledkeztem. Azonnal egyértelmű lett, hogy ezt fogom felhasználni és innentől kézenfekvő volt, hogy egy egyszerű paradicsomos-medvehagymás szószt fogok főzni. Mivel nem akartam magamnak külön ebédet készíteni, bevállaltam én is, így szénhidrátcsökkentett tésztát főztem ki hozzá az egész családnak.A tetejére, már tálaláskor, csökkentett zsírtartalmú mozzarella sajtot tépkedtem, de volt, aki reszelt parmezánnal ette. Mindkettővel mennyei, még ha a külcsín mást is mond. :))

Medvehagymás paradicsomszószos tészta (2 főre)

Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma 
1 doboz natúr hámozott paradicsom konzerv (lehet akár darabolt is, én jobban szeretem az egész paradicsomot tartalmazót)
ízlés szerint só, cukor (mi nem vagyunk oda az édes jellegű paradicsomos mártásokért, de ez megkívánt egy kevés édesítést, így kb. 2 csipet xilit került bele)

A konzervet beleöntöttem egy lábasba, hozzávagdostam ollóval a hagymát, ízesítettem, aztán magára hagytam, csak néha kevertem meg, illetve trancsiroztam szét az egész paradicsomokat. Kb. 30 percet föddögélt, majd elzártam.

Közben al dente kifőztem a tésztát (2 felnőtt személyre 25 dkg számolandó, legalábbis nálunk).

A még meleg tésztára ráhalmoztam a mártást, a tetejére kapott a fent írt sajtok valamelyikéből és már fogyasztható is.

Nekem nagyon ízlett, szóval ismétlős lesz, még jó, hogy akad további medvehagyma a fagyasztóban. :))


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések