Bagel

Végre sikerült kerítenem egy kis időt arra, hogy kipróbálhassam az új Szafi Free lisztet. A legutóbbi amerikai utazásunk óta a gyerekeim bagel lázban élnek, így kézenfekvő volt, hogy azzal indítok.




A csomagolás szerinti receptet sütöttem meg gyakorlatilag, icipicit változtattam a folyadékok milyensége terén, illetve az elkészítési módban volt eltérés.

Tápérték adatok 1 darabban (szezámmag, mák nélkül):
- 162,6 kalória
- 3,71 gramm fehérje
- 23,19 gramm szénhidrát
- 3,49 gramm zsír

Bagel

Hozzávalók 6 darabhoz:
250 g Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes bagett/zsemle lisztkeverék 
4 g só 
nagy csipet négyszeres erejű édesítő
20 g almaecet
320 g víz
50 gramm Kara kókusztejszín

Egy nagyobb lábasban felteszünk vizet forralni, hozzáadunk 1 púpozott tk sót és édesítőt (ez nem szerepel a leírásban).

Külön tálban elkeverjük a száraz és folyékony hozzávalókat, majd összegyúrjuk a tésztát.

6 egyenlő tömegű darabra szedjük. Átgyúrjuk, kisodorjuk és megformázzuk a bagel-t. Ehhez segítség itt. 

Ha a víz felforrt, kicsit mérsékeljük a lángot, és egyesével belehelyezve fél-fél percig főzzük minden példány mindkét oldalát. Szűrőkanállal kiszedjük és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.

Lekenjük vizezett paradicsomlével, megszórjuk szezámmaggal, mákkal stb.

Előmelegített 190 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések