Másfél

Dodókánk 18 hónapos lett. Közhely, de iszonyú gyorsan elrepült ez a másfél év. Néhány ismertetőjegy a 18 hónapos Dodiról.

Rendkívül anyás, mondhatjuk, anyamatrica. Emlékeim szerint a két nagyobb már nem igényelte ennyi idősen ilyen nagy mértékben a fizikai kontaktust. Kata egyébként sem volt nagy kézben/ölben lévő, Bence ekkora gyerkőcként már égett a felfedezésvágytól,így ment és ment. Zsombor viszont hosszasan szeret elidőzni a karomban, ölemben, elaludni csak úgy tud, ha szorosan átölelem, ölben olvasunk és eszünk néha.

Ha már az evésnél tartok: mostanság elég gyalázatos az evése. Néhány falat után általában közli, hogy nem kér többet, ez a közlés pedig igen bosszantó tud lenni, mert nemes egyszerűséggel kiköpi az ennivalót. Néha -az alap lelkiállapotomtól függően-jobban idegesít, hogy alig eszik, néha nem foglalkozom vele. ami megnyugtató, hogy ha éppen elfogad hideg élelmet, ahhoz eszik zöldséget is, a gyümölcs pedig minden mennyiségben mehet, van, amikor gyümölcsnapokat tart. Pedig bő 8 hónapja még azt hittem, ki fog minket enni a "vagyonunkból"...:))

Ami az alvást illeti: szerintem még soha nem aludta át az éjszakát, többször ébred, amióta nem cicizik, a cumit keresi vagy vizet kér. Most a nappali alvások is rövidebbek és nyugtalanabbak, ami szerintem a fogainak tudható be.

Egyedül egy pillanatig sincs el, egy játék 5 percnél tovább nem érdekli, formabedobózunk, autózunk, de nem köti le hosszan. Egyedül a könyv foglalja le kicsit tartósabban, vannak kedvenc könyvek, de időnként bővül a repertoárja. Amúgy minden papír alapú és könyvhöz hasonló dologért remeg, ezalatt leginkább Bence iskolás cuccait értem, cipeli a táskát és pakolja ki belőle a könyveket, füzeteket, de ez tilalmi listán van, így hamar véget ér a móka, Zsombi nagy bánatára.

Sokat nyíg, fülsértő hangon, sokszor számomra ismeretlen okból. A hiszti annyira nem jellemzi, nagyon ritkán cirkuszol, ha valamit nem értünk meg vagy nem úgy teszünk, ahogy ő szeretné, de viszonylag könnyen terelhető a figyelme ilyenkor, szóval nem vészes.

Kicsit nyitottabbá vált az ismeretlenekkel kapcsolatban, az oviban, suliban már el-eltávolodik tőlem, kokettál ismeretlenekkel, de ez csak 2-3 percig tart, aztán éles hangon követel engem maga mellé.

Jelenleg durván fogzik, 2-3 hét alatt kibújt az alsó kettő és a jobb felső szemfoga, tegnap este úgy láttam és éreztem, hogy kint van a hiányzó szemfog hegye is, emellett a két alsó kisőrlő is nyomul, olyannyira, hogy a jobb oldalon 2-3 hegyecske már látszik is.

Mindent megért, minden kérést teljesít, ami meglepő, a nagyoknál ilyenre nem emlékszem. Sokat beszél, majdnem minden szót próbál utánozni, napról napra bővül a szókincse 1-2 szóval. Apát újabban "apacicának" szólítja:))

Kicsit változott a rajongási iránya, most Kata a kedvenc, ébredéskor rögtön őt keresi. Talán azért, mert Bence, amióta iskolás, kicsit kevesebbet tud vele játszani.

Nagyon szeretjük!!!


Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Én is irtózatosan imádom!!! Ezermillió puszika neki!

Népszerű bejegyzések