Rebarbara krémleves túrógaluskával

A krémes gyümölc solevesekbe gyakran kerül nálunk valamiféle levesbetét, ami az esetek nagy részében galuska vagy túrógaluska. Ebbe a rebarbara krémlevesbe utóbbit főztem, szénhidrát csökkentett verzióban.




Túrógaluska gyümölcslevesbe

Hozzávalók:
1 tojás
10 dkg zsírszegény túró (vagy totu)
csipet só
nagy csipet négyszeres erejű édesítő
opcionálisan, leves fajtájától függően őrölt fahéj, vanília
50 gramm víz
50 gramm Szafi Reform galuska lisztkeverék

A liszten kívül mindent elkeverünk egymással. Egy nagyobb lábasban felteszünk enyhén sós vizet forrni.

Mikor már majdnem forr, a masszához adjuk a lisztet is, gyors mozduatokkal beledolgozzuk, majd rögtön a mérsékelt lángra visszavett főzővízbe szaggatjuk két vizezett tesákanál segítségével (vagy nedves kézzel kisebb golyókat formálunk). Nokedliszaggató nem lesz alkalmas, mert ahhoz elég tömény a massza.

Közepes lángra növeljük a hőmérsékletet és újraforrástól számítva 3-4 perc alatt készre főzzük, közben néhányszor megkeverjük.

Leszűrjük, hideg vízzel öblítjük, majd a levesbe helyezzük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések