Szénhidrátcsökkentett paleo pita

Az ebédről megmaradt sült édesburgonyahasábok, egyéb zöldségek, valamint pár falat hús ihlette ezt a jócskán ch csökkentett pitát, amit vacsorára improvizáltam és sikeresen elhasználtam hozzá a hűtben árválkodó tojásfehérjéket is. Így kell több legyet ütni egy csapásra, azaz értelmesen elhasználni a maradékokat, illetve a nap utolsó étkezéséről lévén szó mérsékelni a szénhidrát bevitelt, amire nekem figyelnem kell.




Szénhidrátcsökkentett paleo pita

Hozzávalók 3 darabhoz:
2 tojás fehérje
1 egész tojás
nagy csipet só
10 gramm almaecet
150 gramm szobahőmérsékletű víz
8 dkg Szafi Reform kenyér-és péksütemény lisztkeverék
4 dkg Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ch csökkentéshez

Külön edényben elkeverjük a száraz és folyékony hozzávalókat, majd vegyítjük a kettőt.

3 egyforma részre osztjuk a tésztát, kb. 18 cm átmérőjű korongokat nyújtunk belőlük és 190 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt kisütjük.

Nem lesz a klasszikus értelemben zsebes, de szépen felvágható, és megtölthető, többszöri sütés után sem szakadt el eme művelet közben.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések