Diókrémes piskótatekercs

Gyorsan kellett valami finomat alkotni, ezúttal egy diókrémes süteményre esett a választásom. A dió zsír-és kalóriatartalmára figyelemmel igyekeztem minél alacsonyabbra venni a szénhidrátértékét.

Ezt a piskótát vettem alapul hozzá.



Vaníliás diókrém

Hozzávalók:
1 csomag Szafi Reform narancsos vaníliás krémpuding por
280 gramm növényi tej
ízlés szerint négyszeres erejű édesítő
20 dkg darált dió
rumaroma ízlés szerint

Bevonás:
1,5-2 dl kókuszkrém
1 csapott ek zsírszegény kakaópor
ízlés szerint édesítő

A pudingport elkeverjük az édesítővel és a hideg tejjel, majd állandó keverés mellett megfőzzük, jó sűrűre. Belekeverjük a diót, majd rum(aromával), további édesítővel utánízesítjük. Kihűtjük.

Közben kisütjük a piskótát, a recept szerinti mennyiségekkel dolgoztam teljes mértékben, csak hagyományos módon, a fehérjét és sárgáját kettéválasztva készítettem. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük a lapot, majd konyharuha segítségével felcsavarjuk és kihűtjük.

Ha kihűlt, megtöltjük, majd újra becsomagolva kicsit kidermesztjük.

A jól behűtött kókuszkrémet félkeményre verjük, majd hozzáadva az édesítőt és a kakaóport, keményedésig folytatjuk. Ezzel lekenjük a tekercs felületét, fésűkrtyával mintázzuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések