Kevert pite szénhidrát csökkentetten
Egyszerű, tojásos pite, ami bármely gyümölccsel passzol, ami természetesen mi más is lenne most, mint eper. Mellé a másik nagy kedvencem, a rebarbara. Glutén-, tej és hozzáadott cukormentes, paleo elveknek megfelel.
Kevert pite szénhidrát csökkentetten
Hozzávalók egy kerek piteformához:
6 tojás
csipet só
kb. 2-2,5 dkg négyszeres erejű édesítő
6 dkg Szafi Reform paleo süteményliszt
6 dkg Szafi Reform szénhidrát csökkentett termékekhez rostkeverék
eper, rebarbara vegyesen
A kétféle lisztet mérjük ki, keverjük össze. A tojásokat ezúttal nem választottam ketté, hanem egyben keverőtálba ütöttem őket, a csipet sóval pár percig a legmagasabb fokozaton felvertem. A végén hozzáadjuk az édesítőt is, azzal is keverjük még.
A liszteket beleforgatjuk hablapát segítségével, óvatosan, egyúttal gyorsan dolgozzunk, mert a massza nagyon hamar sűrű lesz, de szándékosan nem kevesebb lisztből dolgoztam, hiszen a gyümölcsöket nem hőkezeltem előtte, azaz sütés közben levet eresztettek, de így a tészta nem ázott szét. A masszát szilikonformába simítjuk, ha nagyon nem megy, akkor vizezett kanál segítségével.
A tisztított, darabolt epret és rebarbarát (utóbbit most nagy hasábokban hagytam, de kockázva is készíthető) rászórjuk, elrendezzük és előmelegített 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük.
Kevert pite szénhidrát csökkentetten
Hozzávalók egy kerek piteformához:
6 tojás
csipet só
kb. 2-2,5 dkg négyszeres erejű édesítő
6 dkg Szafi Reform paleo süteményliszt
6 dkg Szafi Reform szénhidrát csökkentett termékekhez rostkeverék
eper, rebarbara vegyesen
A kétféle lisztet mérjük ki, keverjük össze. A tojásokat ezúttal nem választottam ketté, hanem egyben keverőtálba ütöttem őket, a csipet sóval pár percig a legmagasabb fokozaton felvertem. A végén hozzáadjuk az édesítőt is, azzal is keverjük még.
A liszteket beleforgatjuk hablapát segítségével, óvatosan, egyúttal gyorsan dolgozzunk, mert a massza nagyon hamar sűrű lesz, de szándékosan nem kevesebb lisztből dolgoztam, hiszen a gyümölcsöket nem hőkezeltem előtte, azaz sütés közben levet eresztettek, de így a tészta nem ázott szét. A masszát szilikonformába simítjuk, ha nagyon nem megy, akkor vizezett kanál segítségével.
A tisztított, darabolt epret és rebarbarát (utóbbit most nagy hasábokban hagytam, de kockázva is készíthető) rászórjuk, elrendezzük és előmelegített 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük.
Megjegyzések