Brindzás/juhtúrós/krémsajtos párnák

Vagy bármilyen más töltelékes. Nekem most sikerült szereznem kiváló minőségű és nagyon finom brindzát, amit meglepő módon a tősgyökeres pösti férjem is kedvel, így elsősorban neki és miatta sütöttem ezeket a párnákat. (na jó, bevallom, kért igazi lángost is belőle, fog is majd kapni).

A tészta régi receptem, de nagyon jó bunda lett ezekhez az erőteljes ízvilágú töltelékekhez. Ráadásul mindegyik töltelékkel repedés, szakadás nélkül sült meg, nagy örömömre.



Recept itt,  olaj nélkül,de ide is bemásolom.

Brindzás/juhtúrós/krémsajtos párnák

Hozzávalók 8 darabhoz:

20 dkg Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán lisztkeverék  
10 dkg Szafi Reform kenyér-és péksütemény lisztkeverék  
4-5 g só  
csipet aszkorbinsav (elhagyható)  
fél csomag (kb. 3,5 gramm) porélesztő  
20 gramm almaecet 
300 gramm kézmeleg víz  

Külön edényben kikeverjük a száraz és folyékony alkotókat, majd egyneműsítjük.


A tészta szépen össze fog állni, letakarjuk és kelesztjük, legalább fél órán át, nálam lett 1 óra, ami alatt a tészta láthatóan megkelt.

Téglalap alakúra nyújtjuk, 8 egyforma téglalapra vágjuk. a lenti módon behajtjuk, töltjük, majd feltekerjük.


Sütőpapírral bélelet tepsibe rakosgatjuk, sütés előtt lefújtam olajsprayvel és 2-3 helyen megszúrtam hústűvel a tetejüket.



Előmelegített 190 fokon 33-35 perc  alatt megsütjük. 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések