Adventi csokikenyér
Ismét egy új lisztes próbálkozás. A törevéseim ellenére ez is hozza némileg az "eltelik pár óra , 1 nap és fojtós-száraz lesz" élményt, pedig próbáltam ellensúlyozni, de igyekszem finomhangolni, vannak rá ötleteim. ennek ellenére megosztom, mert kellemes lett, főleg frissen.
Barackos ízvilágú lett most, de a meggyessel is finom lehet, a kandírozott citrom, narancskockáról nem is beszélve, na meg egy kis darabolt dió is feldobná...
Utolsó kép a közepét mutatja majd, hogy ott is átsült, nem maradt nyers.
Csokikenyér
Hozzávalók:
100 gramm vegán csoki
50 gramm kókusztejszín
150 gramm langyos víz
tk mézeskalács fűszerkeverék
csipet só
vanília, rum ízlés szerint (elhagyható)
30-40 gramm négyszeres erejű édesítő
15 gramm citromlé
2 gramm szódabikarbóna
1 csomag (100 gramm) Szafi Free barackos drazsé
pár szem aszalt barack darabolva
100 gramm Szafi Free hajdinamentes univerzális lisztkeverék
100 gramm darált mandula
A kétféle lisztet vegyítjük. A drazsét félbe-vagy negyedbe vágjuk, méretétől függően. Az aszalt barackot szintén daraboljuk.
A csokit megolvasztjuk, hozzáadjuk a kókusztejszínt, a vizet, a citromot. Ízesítjük, végül pedig beledolgozzuk a liszteket, a drazsét és a barackot (vagy bármi mást, amit szeretnénk).
Püspökkenyér formába öntjük a masszát (szilikonosba került) és 180 fokos előmelegtett sütőben kb. 50 percig sült.
Én vegán fehércsokit csurgattam a tetejére, de elhagyható.
Megjegyzések