Szénhidrátcsökkentett pizza
Egy kedves ismerős megkért egy ilyen kombinációra,íme. Bár az új liszt egyik lényege, a rostcsökkentettsége ezzel elvész, de van, akinek inkább a hajdinamentessége fontos, mellé pedig a szénhidrátérték csökkentése, azoknak lehet egy jó alternatíva.
Szénhidrátcsökkentett pizza
Hozzávalók:
100 gramm Szafi Free hajdinamentes univerzális lisztkeverék
50 gramm Szafi Reform ch mínusz rostkeverék
3 gramm só
3 gramm porélesztő
1 tojás
170 gramm langyos víz
Külön elkeverjük a száraz és folyékony hozzávalókat, majd vegyítjük a kettőt.
Tetszőleges vastagságúra nyújtjuk (nálam nagyobb átmérőjű vékonytésztás készült, papírozott tepsibe helyezzük, feltétekkel megpakoljuk.
190 fokos előmelegített sütőben 19 perc, majd pizza funkción ugyanezen hőmérsékleten további 3-5 perc.
Megjegyzések