Csokipudingos diós piskóta
Majdnem teljes egészében paleo. Ha lett volna picit több időm és mozgásterem, a csokikrémet is paleosítottam volna, így viszont cukormentes főzős pudingporból készült, de úgy döntöttem, ettől most nem dőlök a kardomba. Magyarul ettem belőle. :)
Mint azt már írtam, elég régóta nem iszom tehéntejet, növényi tejekkel helyettesítem. Ez alatt nem a különféle gabona alapú tejek értendők, hanem a különféle magvakból készültek, illetőleg a kókusztej. Most éppen a dió volt soron, 2 dl dióból lett hajszál híján 500 ml tejpótlóm. Ezt főztem meg pudingnak. És hogy a visszamaradt diópép se vesszen kárba, a sütemény tésztája egyszerű liszt nélküli diós piskóta, melyben a lisztet a diómaradék helyettesítette.
Csokipudingos diós piskóta
Hozzávalók:
Piskótához
3 tojás
3 ek eritrit
a megmaradt összes diópép
Krémhez
500 ml diótej
1 csomag cukormentes Oetker főzős csokipuding
ízlés szerinti édesítő
Az elkészítése végtelenül egyszerű, a szokásos módon bekeverünk egy piskótát és a megszokott módon megsütjük. Hűtjük.
Közben az utasításnak megfelelően megfőzzük a diótejben a pudingot és gyakran megkavarva ezt is kihűtjük.
A már max. langyos piskótát kettévágjuk, a krém nagy részével megkenjük az alsó felét, ráillesztjük a tetejét és a megmaradt csokival bevonjuk a tetejét.
Hűtőben hagyjuk összeérni, dermedni.
Tálaláskor igény szerint fel lehet dobni egy kevés tejszínhabbal (természetesen kókuszkrémből).
Mint azt már írtam, elég régóta nem iszom tehéntejet, növényi tejekkel helyettesítem. Ez alatt nem a különféle gabona alapú tejek értendők, hanem a különféle magvakból készültek, illetőleg a kókusztej. Most éppen a dió volt soron, 2 dl dióból lett hajszál híján 500 ml tejpótlóm. Ezt főztem meg pudingnak. És hogy a visszamaradt diópép se vesszen kárba, a sütemény tésztája egyszerű liszt nélküli diós piskóta, melyben a lisztet a diómaradék helyettesítette.
Csokipudingos diós piskóta
Hozzávalók:
Piskótához
3 tojás
3 ek eritrit
a megmaradt összes diópép
Krémhez
500 ml diótej
1 csomag cukormentes Oetker főzős csokipuding
ízlés szerinti édesítő
Az elkészítése végtelenül egyszerű, a szokásos módon bekeverünk egy piskótát és a megszokott módon megsütjük. Hűtjük.
Közben az utasításnak megfelelően megfőzzük a diótejben a pudingot és gyakran megkavarva ezt is kihűtjük.
A már max. langyos piskótát kettévágjuk, a krém nagy részével megkenjük az alsó felét, ráillesztjük a tetejét és a megmaradt csokival bevonjuk a tetejét.
Hűtőben hagyjuk összeérni, dermedni.
Tálaláskor igény szerint fel lehet dobni egy kevés tejszínhabbal (természetesen kókuszkrémből).
Megjegyzések