Gesztenyés-zabos keksz
Villámgyors, ízletes-ropogós, furcsán hamar elpárolgó kekszet alkottunk Katával közösen. 5 perc az elkészítése, amit követ a szintén pörgős nyújtás-szaggatás, végül 15 percet vesz igénybe a sütés.
Gesztenyés-zabos keksz
Hozzávalók (kb. 40 darabhoz):
25 dkg natúr gesztenyemassza
2 dkg puha kókuszzsír
kb. 2 dkg DW 1:4 édesítő (de ez ízlés kérdése)
rumaroma ízlés szerint
5 dkg víz
1 tojás sárgája
1 csapott mk szódabikarbóna
15 dkg apróra darált zabpehely
A kiolvadt gesztenyét a fenti sorrendben alaposan kikeverjük a többi alkotóval, a végére hagyva a darált, de még nem egészen liszt állagú zabpelyhet. Összeálló, nyújtható tésztát kapunk, amit éppen lehetett volna hidegre rakni, de nálunk ezúttal erre nem volt idő, így rögtön dolgoztunk vele.
Kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
190 fokos sütőben sütőpapíros tepsibe pakoljuk a kekszeket és 15 perc alatt készre sütjük.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-etelek-webshop.hu/
Gesztenyés-zabos keksz
Hozzávalók (kb. 40 darabhoz):
25 dkg natúr gesztenyemassza
2 dkg puha kókuszzsír
kb. 2 dkg DW 1:4 édesítő (de ez ízlés kérdése)
rumaroma ízlés szerint
5 dkg víz
1 tojás sárgája
1 csapott mk szódabikarbóna
15 dkg apróra darált zabpehely
A kiolvadt gesztenyét a fenti sorrendben alaposan kikeverjük a többi alkotóval, a végére hagyva a darált, de még nem egészen liszt állagú zabpelyhet. Összeálló, nyújtható tésztát kapunk, amit éppen lehetett volna hidegre rakni, de nálunk ezúttal erre nem volt idő, így rögtön dolgoztunk vele.
Kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
190 fokos sütőben sütőpapíros tepsibe pakoljuk a kekszeket és 15 perc alatt készre sütjük.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-etelek-webshop.hu/
Megjegyzések