Moszkauer
Akkor én is megnyitom az adventi időszakot, jöhetnek a jobbnál jobb, édes és sós adventi sütik, kekszek, karácsonyi költemények. Elsőként Bence fiam nagy kedvence következzék.
Moszkauer:
Hozzávalók egy alapmennyiséghez, de szerintem, ismerve a reakciókat, érdemes eleve a duplájával kezdeni:
5 dkg vaj
5 evőkanál habtejszín
7 dkg eritrit
10 dkg durvára vágott dió
5 dkg cukrozatlan kandírozott gyümölcs / pl. lehet többféle is áfonya,narancs, meggy, füge,mazsola ,sárgadinnye. ananász, stb.,/ de domináljon a narancshéj
3 dkg tk. zab-vagy tönkölyliszt
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
A tűzhelyen összeolvasztjuk a tejszínt, a vajat, és a cukorpótlót Amikor összekeveredtek, erős lángon kevergetve felforraljuk, és levesszük a tűzhelyről. Belekeverjük a durvára őrölt diót, az apróra vágott kandírozott gyümölcsöt, végül a lisztet. A masszából kanál segítségével egymástól kb. 5 cm távolságra teáskanálnyi mennyiségeket teszünk és kiskanállal szétlapítgatjuk.175 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben 10-12 percig sütjük (könnyen megég, figyelni kell). Ha kihűltek, a felolvasztott csokoládéval az alját bevonjuk és csokis felével felfelé rácsra tesszük, amíg megdermednek.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
Moszkauer:
Hozzávalók egy alapmennyiséghez, de szerintem, ismerve a reakciókat, érdemes eleve a duplájával kezdeni:
5 dkg vaj
5 evőkanál habtejszín
7 dkg eritrit
10 dkg durvára vágott dió
5 dkg cukrozatlan kandírozott gyümölcs / pl. lehet többféle is áfonya,narancs, meggy, füge,mazsola ,sárgadinnye. ananász, stb.,/ de domináljon a narancshéj
3 dkg tk. zab-vagy tönkölyliszt
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
A tűzhelyen összeolvasztjuk a tejszínt, a vajat, és a cukorpótlót Amikor összekeveredtek, erős lángon kevergetve felforraljuk, és levesszük a tűzhelyről. Belekeverjük a durvára őrölt diót, az apróra vágott kandírozott gyümölcsöt, végül a lisztet. A masszából kanál segítségével egymástól kb. 5 cm távolságra teáskanálnyi mennyiségeket teszünk és kiskanállal szétlapítgatjuk.175 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben 10-12 percig sütjük (könnyen megég, figyelni kell). Ha kihűltek, a felolvasztott csokoládéval az alját bevonjuk és csokis felével felfelé rácsra tesszük, amíg megdermednek.
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
Megjegyzések