B.Ú.É.K.




Az év utolsó napját családi körben, itthon töltöttük, velünk voltak Dudáti mamáék is. Apósom azt tervezte, hogy majd egész este táncolunk, CD hegyekkel felszerelkezve érkeztek, tudományos alapossággal kijegyzetelt, melyik zeneszámra milyen táncot fognak lejteni a mamával és miként fognak engem táncolni tanítani. Csupán a 3 darab kiskorút, a beteg fiát és az elmúlt napok tatárjárásának (lást későbbi posztban)nyomán totálkáros menyét hagyta ki a számításból. :))

Anna rendje s módja szerint szépen felöltöztünk, beizzítottuk a lejátszót, a papa nagy műgonddal kiürítette a táncparkettként szolgáló nappalit és 7 óra magasságában nekikezdtünk. (Péterapának mázlija volt, a műtétre hivatkozással - mely szerint tilos bárminemű fizikai megerőltetés - kihúzhatta magát a tánctanulás alól.:)) Az első fél órában még új élmény volt a triumvirátusnak a móka, próbálták utánozni a nagyszülőket, engem is megforgattak (az más kérdés, hogy a papa, aki - mint mindenhez - ehhez a dologhoz is véres komolysággal állt, vagyis percenként kisebb agyvérzést kapott a láb alatt lévő lurkóktól), utána viszont lelkesedésüket vesztvén újabb és újabb feladatok elé állították az őket kiszolgáló személyzetet (pelenka csere kaka miatt, ruhacsere kipisilés miatt, éhes vagyok, szomjas vagyok, játsszunk inkább ezt/azt, hol van bundás kutya, hol a fánis/csillagos/füleses "mumi", kérek mogyorót, mikor iszunk végre pezsgőt - a felsorolás tetszőlegesen folytatható, mindenki fantáziájára bízom).

Az elképzelés az volt, hogy mindegyik gyerkőc addig maradhat ébren, amíg bírja. A két kisebb tapsifülest -némi fáradtságból eredő hisztiroham után - önként és dalolva elvittem aludni fél 10 magasságában és sajnálatos módon nagyon hosszú ideig tartott, mire mély álomba merültek, addig viszont ott kellett velük maradnom. :))A papa arra számított - nem ismervén elég jól a 4. unokáját -, hogy Bence szintén csatlakozik alvó kistestvéreihez, azonban csalódnia kellett: hősiesen, a megingás legkisebb jele nélkül bírta az iramot, szemben a szüleivel, akik már 11-től kezdődően egymásra borulva próbáltak legalább éjfélig kitartani, miközben meredten bámulták a táncparkett ördögeit. De eljött az új év első perce, mi ötösben koccintottunk, majd drága jó anyósom megkönyörült rajtunk és felzavart minket aludni, miközben ők folytatták a kétszemélyes műsort, némi pezsgőzéssel egybekötve. Ma megvigasztalt, hogy amikor náluk is kicsik voltak a gyerekeke, ők is inkább ágyban töltötték az év utolsó estéjét (is). Szóval így telt a 2010. év szilvesztere nálunk.


Megjegyzések

kikocs üzenete…
:) ezdejóvolt!! magam előtt láttam, n álunk is ugyanez lett vilna :) :) :)
Dia üzenete…
Hát tényleg fenomenális volt...Most fáradtabban kezdtem a munkát, mint amikor eljöttem szabadságra.

Népszerű bejegyzések