2017. június 7., szerda

Egy újabb töltött tök

Ami viszont annyiban hasonlít az eddigiekhez, hogy mindenmentes, egészséges, tápláló és finom. :)





Egy újabb töltött tök

Hozzávalók 2 személyre:
1 közepes főzőtök
1 doboz natúr tonhalkonzerv saját levében (ezt használtam)
1 fej lilahagyma
1 kisebb cukkini
3 db szárzeller
1-2 paradicsom
1/2 csomag Szafi Reform bolognai alappor
diéta és ízlés szerint sajt

A tököt meghámozzuk, félbe vágjuk és a magvas belsejét kivájjuk. Olajspray-vel kifújt sütőedénybe helyezzük.

Egy tálkában kikeverjük a tölteléket. Ehhez apróra vágjuk a lilahagymát, a cukkinit, szárzellert és a paradicsomot. A tonhalkonzervet levével együtt hozzáadjuk. A szósz alapot 2-3 ek hideg vízben csomómentesre keverjük és ezt a sűrű masszát belekeverjük a halas-zöldséges keverékbe.

Megtöltjük vele a tököt, lefóliázzuk, előmelegített sütőben majdnem puhára sütjük, majd a fóliát levéve sajtot reszelünk a tetejére, amit rápirítunk.







Nincsenek megjegyzések: